Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà el Dia Mundial de l'Energia amb una festa ciutadana La ciutat commemorarà el 14 de febrer amb una jornada tècnica pensada per a professionals de l'àmbit i una festa oberta a tota la ciutadania https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebrarà el Dia Mundial de l'Energia amb una festa ciutadana

La ciutat commemorarà el 14 de febrer amb una jornada tècnica pensada per a professionals de l'àmbit i una festa oberta a tota la ciutadania

El regidor Rafael Güeto ha presentat les activtats (Foto: Localpres).
El regidor Rafael Güeto ha presentat les activtats (Foto: Localpres)

El Rubí Brilla ha organitzat per dimarts de la setmana vinent una jornada tècnica amb tres ponències que giraran al voltant del finançament dels projectes d'energia renovable. La cita coincideix amb la commemoració del Dia Mundial de l'Energia i es complementa amb un seguit d'activitats pensades per a tota la família. Això serà a la tarda a la Festa de l'energia que tindrà lloc a la plaça del Doctor Guardiet.
El regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha animat els rubinencs i empreses a participar en la jornada i a la fira. Segons ha dit, "és molt important la part tècnica però també la divulgativa, ja que tothom ha de tenir informació sobre l'energia i el seu ús. Nosaltres estem pel canvi de model energètic".

Jornada tècnica Rubí Brilla
La jornada tècnica, que se celebra a la biblioteca Mestre Martí Tauler, arrenca a les 9 h i s'allargarà fins a les 12 h.
A les 9 h, el regidor de Promoció Econòmica, Rafael Güeto, encetarà les sessions amb la benvinguda als participants. Seguidament, a les 9.15 h la cap de Finançament Internacional i Alternatiu a ACCIÓ, Sandra Font, parlarà del finançament alternatiu. A les 10.30 h. Serà el torn del Director d'Operacions a ECrowd!, Jordi Soler, qui ofereixi la xerrada 'Finançament col·lectiu d'inversions km 0'. La darrera xerrada tindrà lloc a les 11 h, es titula 'Finançament alternatiu de capital' i estarà pronunciada pel Director d'Inversions a CrowdCube Espanya, Oriol Cordón. Totes les ponències aniran seguides d'un torn de preguntes per part dels assistents.
A les 11.30 h, s'exposaran diversos casos d'èxit i s'obrirà un nou torn de preguntes que donarà pas a una sessió de networking.
Els interessats a participar en la iniciativa poden fer la inscripció a través d'aquest enllaç

Festa de l'energia
La plaça del Doctor Guardiet es convertirà en l'escenari de la Festa de l'Energia entre les 17 h i les 20 h. Els assistents trobaran en aquest espai diverses activitats com un taller divulgatiu sobre les tarifes elèctriques, punts d'informació de companyies dedicades a l'eficiència energètica i energies renovables i també es podran provar diferents models de vehicles elèctrics. A més, la companyia Tesla presentarà el seu model de cotxe elèctric. D'aquesta manera, Rubí serà la segona ciutat d'arreu de l'Estat Espanyol on s'ha presentat aquest model.