Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebrarà el Dia de la Terra aquest dissabte amb una fira dedicada a l’horticultura La programació d’activitats, que inclou més d’una trentena de propostes, arrencarà aquest divendres amb l’acte 'Parlant de la terra' https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebrarà el Dia de la Terra aquest dissabte amb una fira dedicada a l’horticultura

La programació d’activitats, que inclou més d’una trentena de propostes, arrencarà aquest divendres amb l’acte 'Parlant de la terra'

Entre d’altres, a la fira del Dia de la Terra hi haurà mostra de productors agrícoles locals (foto: Localpres) .
Entre d’altres, a la fira del Dia de la Terra hi haurà mostra de productors agrícoles locals (foto: Localpres)

Des de fa quatre anys, l’Ajuntament de Rubí se suma a la celebració del Dia de la Terra organitzant tot un seguit d’activitats que pretenen reforçar el vincle de la ciutadania amb el seu entorn natural. Enguany, més d’un centenar de persones d’entitats i rubinencs a títol individual han col·laborat amb el consistori a l’hora de muntar el programa d’actes, que inclou més d’una trentena de propostes.

Parlant de la terra donarà el tret de sortida a la programació aquest mateix divendres. A partir de les 18.30 h, la ciutadania podrà conèixer l’exposició artística sobre la fauna i la flora de la riera elaborada per Quim Conca; el projecte d’horts municipals de Cova Solera; les característiques, cultiu i propostes de recuperació del Tres caires, el tomàquet de Rubí, i la pagesia anònima de la ciutat. En aquesta activitat, que es durà a terme a l’Ateneu, hi participen Quim Conca, Josep Maria Vallès, Joan Simó, Fernando Copado, Pere Sanchis, Montserrat Ventura i l’Escola Montessori.

Fira del Dia de la Terra
Les places Doctor Guardiet i Catalunya i el passeig de Francesc Macià acolliran aquest dissabte, entre les 10 h i les 14 h, la Fira del Dia de la Terra, l’acte central d’aquesta programació.

A la plaça de Catalunya hi haurà una mostra de productors agrícoles locals ─amb la participació d’Antonio Arias, Francesc Bancells, la Masia Can Ramoneda, Ecobodum, Joaquin López i Miguel Romero─ i s’hi realitzarà el taller de cuina d’aprofitament alimentari De l’hort a taula, en el qual els assistents aprendran diverses receptes per treure el màxim profit a les verdures de l’hort.

A la plaça del Doctor Guardiet s’hi ubicarà una mostra d’eines i maquinària agrícola, organitzada per Jordi Cantó i Josep Maria Edo, amb la col·laboració d’Unió de Pagesos.

També s’hi instal·laran dues exposicions: d’una banda, Fes rutllar el cicle de la matèria orgànica i, de l’altra, Caçadors de trastets, aquesta última organitzada per Ran de Terra, que també durà a terme una activitat de triatge col·laboratiu dels residus que es recullen als voltants dels instituts.

La pl. Doctor Guardiet també acollirà dues activitats infantils: Viu la natura!, plantejada per l’Agrupament Escolta Guspira, i TocaTerra, a càrrec de la Cooperativa de Consum Responsable TocaTerra; així com un taller de mandales naturals, que tindrà lloc de 12 a 14 h.

Entre les 11 i les 14 h, l’Esbart Dansaire oferirà l’activitat Ballar de peus a terra, un recorregut ple de sensacions per les danses del calendari festiu. I la Societat Sant Antoni Abat ha organitzat novament Puja al carro de Sant Antoni, un volt en carro de cavalls per les immediacions de la plaça.

La ciutadania també podrà gaudir del taller El meu petit hortet, un espai on els rubinencs podran crear un hortet utilitzant ampolles de plàstic, iogurteres i altres materials per reciclar (de 10.15 a 11.45 h).

I entre les 10 i les 16 h, els visitants podran recuperar forces a l’Eco espai gastronòmic, de la mà de L’Artesana, Bodegues Rosàs, Cafè Pàmpol, El Bullidor, La Popular, Tast d’Art Esdeveniments i Veg Away. En aquest espai s’hi podran tastar tant els plats elaborats amb productes ecològics i locals com els vins ecològics i les begudes servides en envasos retornables.

Pel que fa al passeig de Francesc Macià, s’hi podran trobar parades de comerços ecològics de la ciutat ─La Bona Fruita i Montverd─, del Mercat Ecològic del Vallès, del projecte de reciclatge d’oli usat Rubiclak que impulsa l’AMPA del CEE Ca n’Oriol i del viver de la Font del Ferro. També s’hi ubicarà un punt d’informació i de compostatge casolà, el servei de Trocalleria d’intercanvis al carrer i s’organitzaran visites guiades al Museu Etnogràfic Vallhonrat.

Les activitats per celebrar el Dia de la Terra continuaran fins el 30 d’abril.