Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la seva diversitat amb una nova edició de la COLOR Week Del 20 al 26 de març, diferents espais de la ciutat acolliran activitats participatives al voltant de la creativitat, el coneixement i l’acció comunitària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebra la seva diversitat amb una nova edició de la COLOR Week

Del 20 al 26 de març, diferents espais de la ciutat acolliran activitats participatives al voltant de la creativitat, el coneixement i l’acció comunitària

Mural pintat l’any passat per l’alumnat d’edRa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Mural pintat l’any passat per l’alumnat d’edRa (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí celebrarà la tercera edició de la COLOR Week del 20 al 26 de març. La programació inclou més d’una vintena d’activitats al voltant de la creativitat, el coneixement i l’acció comunitària, que es viuran a diferents espais públics i equipaments de la ciutat. “Les propostes que presentem aquest any tornen a reivindicar la diversitat de Rubí, aquesta suma de colors que ens identifica i ens enorgulleix. Com sempre, la COLOR Week intenta ser un esdeveniment participatiu que aporti creativitat, però també reflexió i aprenentatge sobre la ciutat que som i volem ser”, ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Un dels grans eixos de la programació de la COLOR Week 2023 són les activitats a l’espai públic, que inclouen des d’intervencions artístiques a accions participatives. El dilluns 20 de març, el parc del barri del Pinar serà objecte d’una nova pintada col·lectiva que donarà continuïtat a la que van protagonitzar l’any passat els veïns i veïnes de la zona.

El dimarts 21 i el dimecres 22 de març, el barri de Les Torres acollirà Jocs i COLOR, una edició especial del projecte Juguem i respectem, amb el qual es diversifiquen les propostes lúdiques per als infants de Rubí, alhora que es fomenta l’ús compartit de l’espai públic i la responsabilitat compartida a través del joc. En aquesta ocasió, es proposarà als nens i nenes que hi posin color pintant jocs a terra. El dia 21, l’activitat es farà a la plaça de Neus Català i Pallejà i, el dia 22, a la plaça de la Constitució.

El dimecres 22 de març, l’alumnat de Serigrafia Artística de l’Escola d’Art i Disseny edRa donarà continuïtat al mural que va pintar l’any passat al mur extern de l’aparcament del Rubí Forma amb un nou disseny.

Coincidint amb la COLOR Week, també es decorarà un tram de la façana del Mercat Municipal del passatge de Llobateras. El dijous 23 de març, l’artista Elisa Capdevila, autora de l’espectacular mural del Celler, hi començarà a pintar colorits bodegons que tindran com a protagonistes els productes frescos de l’equipament comercial.

L’art urbà també serà present a la COLOR Week a través de dues visites guiades a la ruta de l’street art. Aquests recorreguts es faran el dissabte 25 de març i el diumenge 26 de març, i permetran conèixer una desena de les més de trenta obres d’art urbà que hi ha arreu de la ciutat. Per participar-hi, cal fer la inscripció gratuïta al WhatsApp 620 565 321 i al correu info@rubiguiem.com.

 

Fem comunitat!

L’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament també proposa diverses activitats de caràcter comunitari. La primera, que actuarà com a inauguració oficial d’aquesta Setmana del Color, serà un concert a càrrec de la Coral Interreligiosa per la Pau de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) i l’Obrador Coral de Rubí, el dilluns 20 de març al Museu Municipal Castell (MMUC).

El dimarts 21 de març, coincidint amb el Dia Internacional del Color, es farà l’activitat COLOR i veus il·lustradores, en què es presentarà un diàleg entre les històries de vida de les integrants del club de lectura Veus de Dona i les il·lustracions de les artistes del col·lectiu C.I.R.C. a l’Espai Expositiu Antiga Estació.

El dimecres 22 de març, l’atenció se centrarà al Mercat Municipal, on tindrà lloc un joc a l’estil Trivial en què participaran alumnes dels instituts de la ciutat i que serà transmès en directe per Ràdio Rubí. A continuació, també s’hi farà una edició especial del programa de l’emissora municipal Primer, segon i postres sota el títol Cuina de colors al Mercat. Rubinencs i rubinenques de diferents orígens elaboraran plats típics dels seus països amb els productes de l’equipament.

El mateix dimecres 22 de març, es farà a l’Ateneu la presentació del Pla director de cooperació al desenvolupament 2022-2026.

També s’abordarà el respecte a la diversitat amb l’activitat COLOR i Roald Dahl, que tindrà lloc el divendres 24 de març a la llibreria Lectors, al tren! Després de la polèmica per la censura de la seva obra, aquesta proposta el reivindicarà com a com un autor rebel i defensor de la diversitat amb una marató de lectura en veu alta d’una de les seves obres més irreverents: Els Culdolla.

Les lletres també seran protagonistes divendres en una lectura de poesia feminista maridada amb música a càrrec de les cantautores Marta Kaoba, Núria Duran i Alba Luz, de la comunitat Rodautors. La proposta tindrà lloc a l’Ateneu el dissabte 25 de març.

L’endemà, diumenge 26, aquest mateix equipament acollirà Píndoles: teatre breu en espais vius, un espectacle que trenca la quarta paret per seduir el públic. S’hi representaran les obres Començar, We would prefer not to i El llindar.

 

Per aprendre i reflexionar

La divulgació és un altre dels pilars de la COLOR Week. Enguany no hi faltaran interessants conferències sobre els temes més diversos, que començaran el dimarts 22 de març a edRa amb la xerrada Urbanisme i COLOR.

El dijous 23, es farà una visita guiada a càrrec de l’historiador local Eduard Puigventós que mostrarà a les persones participants la història dels espais de culte de Rubí i la seva influència en l’urbanisme, així com la xerrada El riu vermell: els orígens del nom de Rubí, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Rubinencs (CER) i l’historiador Juanjo Cortés.

El divendres 24 de març, la Fundació Enllaç oferirà a l’Ateneu la conferència Gent gran i col·lectiu LGTBI, sobre els drets de les persones grans per expressar la seva sexualitat lliurement. També aquest dia, al mateix Ateneu, tindrà lloc la xerrada La poètica del color en el cinema, amb el fotògraf rubinenc Carles Mercader i l’integrant del col·lectiu Cráter-Lab Luis Macías.

La COLOR Week continuarà el diumenge 26 de març amb la conferència Colors, història, art i simbologia de les banderes, pronunciada per integrants del Grup de Vexil·lologia i del projecte FlagLab, que oferiran una mirada àmplia i apassionant sobre aquests símbols plens de color.

A totes aquestes propostes, cal sumar una activitat prèvia a l’esdeveniment però que s’emmarca en els mateixos objectius: l’acció contra la discriminació racial que tindrà lloc aquest divendres 17 de març a la plaça del Doctor Guardiet.

La programació completa de la COLOR Week es pot consultar a la web de l'esdeveniment.

Objectius de Desenvolupament sostenible