Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra la 22a festa de Sant Cristòfol Els Amics dels automòbils Antics han commemorat tot el cap de setmana la diada del patró dels conductors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebra la 22a festa de Sant Cristòfol

Els Amics dels automòbils Antics han commemorat tot el cap de setmana la diada del patró dels conductors

L’alcaldessa va inaugurar l’exposició a la plaça Doctor Guardiet (foto: Localpres).
L’alcaldessa va inaugurar l’exposició a la plaça Doctor Guardiet (foto: Localpres)

Les celebracions de Sant Cristòfol ha començat dissabte amb la inauguració de l'exposició de cotxes d'època a la plaça Doctor Guardiet. Després, els membres dels Amics dels automòbils antics han anat fins a casa de l'abanderat d'aquest any, Javier Mateo. Des d'allà la cercavila s'ha dirigit a l'església de Sant Pere on s'ha celebrat un ofici religiós en honor a Sant Cristòfol, patró dels conductors.

L'entitat rubinenca va recuperar la celebració de Sant Cristòfol a finals de la dècada dels 90. "Des de llavors aquesta festa s'ha incorporat al nostre calendari de festes al carrer. En nom propi i de l'Ajuntament de Rubí, felicito els Amics dels Automòbils Antics que mantenen ben viva aquesta festa després de més de 20 anys", ha dit l'alcaldessa Ana María Martínez durant la inauguració de la mostra de dissabte.

Diumenge, els vehicles antics s'han concentrat al Centre Cívic de Can Fatjó on ha tingut lloc un esmorzar. Abans de dinar, ha començat la cercavila pel centre de Rubí, amb la tradicional benedicció de vehicles i el lliurament de les medalles. Un dinar de germanor ha servit com a cloenda de la festa.