Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants La plaça del Doctor Guardiet ha acollit aquest diumenge diverses activitats lúdiques i la lectura d’un manifest a càrrec del Consell dels Infants i Adolescents https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra el reconeixement com a Ciutat Amiga de la Infància coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants

La plaça del Doctor Guardiet ha acollit aquest diumenge diverses activitats lúdiques i la lectura d’un manifest a càrrec del Consell dels Infants i Adolescents

Els membres del Consell dels Infants i Adolescents, acompanyats de l’alcaldessa i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones (foto: Localpres).
Els membres del Consell dels Infants i Adolescents, acompanyats de l’alcaldessa i de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones (foto: Localpres)

Rubí ha commemorat aquest diumenge el Dia Internacional dels Drets dels Infants amb una jornada lúdica i reivindicativa a la plaça del Doctor Guardiet. La trobada també ha servit per compartir amb els nens i nenes assistents la recent concessió per part d’UNICEF del segell Ciutat Amiga de la Infància.

Durant l’acte, membres del Consell dels Infants i Adolescents han fet lectura del manifest elaborat pel Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència de Catalunya (CNIAC), en què es reivindiquen els drets dels infants a participar a la vida social, cultural i política, a una vida digna i un entorn saludable, a una educació de qualitat, i a una família que es preocupi d’ells i cobreixi les seves necessitats bàsiques. “Animem que ningú es quedi de braços creuats davant l’incompliment d’aquests drets. Tots i totes, amb els petits actes quotidians, hem de fer possible que els nostres drets es compleixin. Necessitem el suport i el treball del govern per garantir el compliment dels drets”, concloïa el manifest.

La jornada d’aquest diumenge també ha estat l’escenari on celebrar el reconeixement de Rubí com a Ciutat Amiga de la Infància per part d’UNICEF. L’alcaldessa, Ana María Martínez, acompanyada de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, ha volgut aprofitar la presència dels membres del Consell dels Infants i Adolescents per fer-los extensiva aquesta distinció, tot recordant “la important feina feta a favor de la infància durant els darrers 16 anys” i el caràcter pioner d’aquest òrgan participatiu. La primera edil ha reforçat aquest missatge fent entrega simbòlica als consellers i conselleres de la imatge de Rubí, Ciutat Amiga de la Infància.

Jornada lúdica
Durant la celebració d’aquest diumenge, els nens i nenes han pogut gaudir de diversos jocs al voltant de la temàtica dels drets dels infants, així com de tallers de manualitats organitzats pel Consell dels Infants i Adolescents. Aquest òrgan també ha habilitat un arbre dels drets en què els nens i les seves famílies han pogut penjar els drets que consideraven més importants.

L’acte també ha comptat amb una xocolatada, diverses actuacions a càrrec de les corals de l’Escola Municipal de Música Pere Burés i un espectacle de contes sobre diversos països de la Mediterrània.

Entre 300 i 400 persones han omplert la plaça del Doctor Guardiet en els moments de major afluència.

Imatges relacionades

Arbre dels drets (foto: Localpres)
Arbre dels drets (foto: Localpres)
Espectacle de contes (foto: Localpres)
Espectacle de contes (foto: Localpres)
Ambient a la plaça (foto: Localpres)
Ambient a la plaça (foto: Localpres)
El membres del Consell dels Infants han organitzat tallers (foto: Localpres)
El membres del Consell dels Infants han organitzat tallers (foto: Localpres)