Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb diverses activitats que promouen l’intercanvi d’objectes Entre d’altres, la ciutadania podrà participar als mercats de 2a mà que s’han organitzat a Ca n’Oriol i Les Torres en el marc del projecte Fem barri i a la 9a Fira del Trasto https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb diverses activitats que promouen l’intercanvi d’objectes

Entre d’altres, la ciutadania podrà participar als mercats de 2a mà que s’han organitzat a Ca n’Oriol i Les Torres en el marc del projecte Fem barri i a la 9a Fira del Trasto

L’objectiu dels mercats d’intercanvi és fomentar el reciclatge i prevenir la generació de residus.
L’objectiu dels mercats d’intercanvi és fomentar el reciclatge i prevenir la generació de residus

El proper 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. I a la ciutat s'organitzen diverses activitats per tenir-ne cura. És el cas de diversos mercats d'intercanvi i de segona mà, que permeten estalviar recursos naturals i allargar la vida als productes prevenint residus que poden malmetre el medi ambient.

En el marc del projecte Fem barri, s’han organitzat dos mercats veïnals de segona mà a Ca n’Oriol ─aquest dissabte de 10 a 14 h, a la plaça d’Aragó─ i a Les Torres ─el proper 9 de juny, també en aquesta franja horària, a la plaça de la Constitució─. El veïnat major de 18 anys hi exposarà diversos productes i material reciclat, amb l’objectiu de fomentar la cultura del reciclatge. “Es tracta d’una molt bona iniciativa”, ha explicat el regidor de Medi Ambient. Segons Moisés Rodríguez, “els objectes que un té emmagatzemats a casa, als quals dona poc o cap ús, poden fer molt de servei a una altra persona. Amb aquest tipus de propostes, donem una nova oportunitat a aquests elements, evitant que es converteixin en residus”.

En aquests mercats, la ciutadania hi podrà trobar llibres, mobles, discs, pel·lícules, instruments musicals, eines, roba i complements, material de nadons i infants, parament de la llar, electrodomèstics, material esportiu, jocs, joguines, disfresses, material informàtic i plantes, entre d’altres.

Amb aquesta activitat, Ca n’Oriol i Les Torres mostren el treball comunitari que es fa en aquests barris per organitzar una activitat veïnal, participativa i cultural d’aquestes característiques”, ha conclòs Rodríguez.

Mercats juvenils i altres propostes
Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, gran part de l'alumnat de 6è de primària i de 1r d'ESO de la ciutat també realitzarà mercats d'intercanvi. Aquest any hi ha programats intercanvis entre 2 instituts i 4 escoles. Es preveu que prop de 400 alumnes del Joan Maragall, el Pau Casals, el Ramon Llull i la Schola i dels instituts Duc de Montblanc i J.V. Foix participin en aquesta activitat.

Aquesta no és l’única proposta que s’ha organitzat en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient. El dissabte 2 de juny, Rubí acollirà la 9a edició de la Fira del Trasto, inclosa a la programació de la 16a Fira d'Art de Primavera de Sant Galderic. L’activitat, organitzada per l’Associació Sant Galderic amb la col·laboració de l’Ajuntament, és una bona oportunitat per adquirir objectes de segona mà i de col·leccionista a molt bon preu. Les persones interessades a participar-hi han d’omplir la butlleta d’inscripció i lliurar-la a l’estudi del Rafael Font (c. Sant Ignasi, 2). La fira tindrà lloc a la plaça del Doctor Guardiet de 17 a 21 h.

Per últim, cal recordar que a Rubí es poden intercanviar objectes durant tot l’any a través de la Trocalleria. Es tracta d’un servei itinerant on la ciutadania pot trobar oportunitats a canvi d'allò que ja no necessita i que encara es troba en bon estat. El primer dissabte de mes, el servei està ubicat a la plaça del Dr. Pearson; el segon dissabte, a la plaça del Mercat; el tercer dissabte, a la rambla del Ferrocarril; i el quart dissabte de mes, a la plaça de Catalunya.