Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra el Dia Internacional de les Dones amb la lectura d’un manifest reivindicatiu Enguany, i com a novetat, els autors del text han estat els sis partits polítics rubinencs amb representació municipal https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-celebra-el-dia-internacional-de-les-dones-amb-la-lectura-d2019un-manifest-reivindicatiu/@@images/image/preview

Rubí celebra el Dia Internacional de les Dones amb la lectura d’un manifest reivindicatiu

Enguany, i com a novetat, els autors del text han estat els sis partits polítics rubinencs amb representació municipal

Representants dels sis grups municipals del Consistori han llegit el text elaborat per aquestes mateixes formacions.
Representants dels sis grups municipals del Consistori han llegit el text elaborat per aquestes mateixes formacions

Membres dels sis grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Rubí han llegit aquest divendres 6 de març el manifest institucional del Dia Internacional de les Dones. El text, escrit per primera vegada pels grups municipals, ha servit per reivindicar l’equitat de gènere i la igualtat d’oportunitats.

Enguany, la regidoria d’Emancipació Juvenil i Polítiques d’Igualtat del Consistori ha optat per no llegir el manifest que cada any consensuen la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya. Així, s’ha optat per convidar els partits polítics amb representació a l’Ajuntament a escriure un text que versés sobre la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, on quedés palesa la voluntat de cada formació per assolir aquest objectiu.

Vicenç Rabadán, d’Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), Arés Tubau, d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Ànnia García, d’Iniciativa per Catalunya Verds–Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Víctor Puig, de Convergència i Unió (CiU), Rafa Páez, del Partit Popular (PP) i la regidora d’Emancipació Juvenil i Polítiques d’Igualtat, Belén Meneses, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) han estat els encarregats de posar veu al manifest.

Una setantena de persones s’han reunit a la plaça de Pere Aguilera per participar en aquest acte, una de les activitats centrals del programa per commemorar el Dia Internacional de les Dones a la ciutat.

L’any 1977, les Nacions Unides van declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, fent incís en alguns temes que es troben en l’origen d’aquesta celebració, com la millora de les condicions de treball, de vida i de drets polítics d’aquest col·lectiu. 

Imatges relacionades

Enguany, el text l'han escrit els sis grups municipals (foto: Localpres)
Enguany, el text l'han escrit els sis grups municipals (foto: Localpres)

Fitxers relacionats