Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí celebra el Dia Internacional de les Dones amb l’organització de més d’una vintena d’activitats L’acte central de la programació tindrà lloc el 8 de març, amb la lectura del manifest institucional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí celebra el Dia Internacional de les Dones amb l’organització de més d’una vintena d’activitats

L’acte central de la programació tindrà lloc el 8 de març, amb la lectura del manifest institucional

La lectura del manifest institucional tindrà lloc el 8 de març a la plaça Pere Aguilera.
La lectura del manifest institucional tindrà lloc el 8 de març a la plaça Pere Aguilera

Aquesta setmana han arrencat els actes per commemorar el Dia Internacional de les Dones a Rubí. Durant tot el mes de març la ciutat acollirà diverses activitats, des de concerts i representacions teatrals fins a xerrades i clubs de lectura. L’acte central tindrà lloc el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb la lectura del manifest institucional.

El paper de les dones en el camp de la ciència centra dues de les activitats d’enguany. Fins el 12 de març, a l’Ateneu Municipal es pot visitar l’exposició Dones i ciència, una mostra que pretén reconèixer les aportacions que han fet una dotzena de científiques i tècniques catalanes a aquests àmbits. Sota el mateix títol, aquest dijous s’ha organitzat una xerrada, també a l’Ateneu, per copsar l’opinió de diverses dones sobre aquesta qüestió. La taula rodona comptarà amb la participació d’Assumpció Reyes, metgessa de família i exdirectora del CAP Antón de Borja de Rubí; Helena Aguilar, Project Manager al Vall d'Hebron Institute of Oncology (VHIO); Maite Ezpeleta, metgessa anestesiòloga, i Purificació Barceló, periodista i conductora del programa de divulgació científica La poma de Newton de Catalunya Ràdio.

La lectura també té un paper destacat a la programació del Dia Internacional de les Dones. Així, destaquen la presentació del 3r monogràfic de la col·lecció “Dones de Rubí”, dedicat en aquesta ocasió a les dones empresàries i comerciants de la cuitat (12 de març), diferents sessions del Club de lectura i de l’Hora del conte, la presentació del llibre El poder de los círculos, de Concepción Sánchez Labrador (11 de març) i una mostra literària de contes i revistes sobre temàtica femenina a les llibreries L’Ombra i Racó del Llibre, així com a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (del 14 al 31 de març).

Aquest mes de març també s’han programat diverses actuacions musicals a l’Ateneu: un concert de trombó a càrrec del Fabeus Woman Trombone Quartet (2 de març), una audició de saxo de la mà de Limnos Quartet (16 de març) i l’actuació de l’arpista Laura Marquino (30 de març).

També es representarà l’obra teatral Tinguem el sexe en pau al Teatre Municipal La Sala (5 de març), es durà a terme un homenatge a les dones de la Guerra i la República a la Biblioteca Municipal (5 de març), tindrà lloc un curs d’autodefensa per a noies d’entre 12 i 29 anys a l’Espai Jove Torre Bassas (11 de març), el lliurament de premis del 3r Certamen de relat insòlit que organitza l’Associació de Dones Creatives del Vallès (11 de març) i una taula rodona sobre la dona migrada i el món laboral (18 de març), entre d’altres.

8 de març, Dia Internacional de les Dones
El dimarts 8 de març tindrà lloc la tradicional lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Dones a la plaça Pere Aguilera, amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i dels portaveus dels diferents grups municipals.

Aquell mateix dia, el PSC ha organitzat l’activitat L’arbre dels desitjos i una xocolatada, ICV proposa la performance Per-Dona? i ERC projectarà el documental Las maestras republicanas, guanyador dels premis Goya 2014 al millor llargmetratge documental.