Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla presenta la 2a edició del projecte Autoconsum 0/0 a la fira Ecoviure L’Ajuntament impulsa novament aquesta iniciativa amb la finalitat de promoure l’autoconsum col·lectiu al sector industrial de Rubí a través d’un model de col·laboració público-privada https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Brilla presenta la 2a edició del projecte Autoconsum 0/0 a la fira Ecoviure

L’Ajuntament impulsa novament aquesta iniciativa amb la finalitat de promoure l’autoconsum col·lectiu al sector industrial de Rubí a través d’un model de col·laboració público-privada

22 empreses de Rubí i Sant Quirze del Vallès formaran part d'aquesta nova edició (foto: Ajuntament de Rubí).
22 empreses de Rubí i Sant Quirze del Vallès formaran part d'aquesta nova edició (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha estat convidat a participar aquest divendres al Fòrum Energia. Estratègies col·laboratives en transició energètica, una de les diverses jornades tècniques que se celebren aquests dies a Manresa en el marc de la fira Ecoviure. El servei Rubí Brilla hi ha exposat el projecte Autoconsum 0/0 (0 emissions/0 inversió).

Després de l’èxit del primer concurs d’autoconsum compartit d’energia a la indústria, el Consistori rubinenc va posar en marxa la segona edició d’aquesta iniciativa fa uns mesos. La nova edició d’Autoconsum 0/0 incorpora l’experiència acumulada a la primera edició i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

L’energia solar per a l’autoconsum permet a les indústries, a més de generar la seva pròpia energia elèctrica, gaudir d’avantatges ambientals, socials i econòmics ─les instal·lacions per a l’autoconsum solar al sector industrial permeten bonificar l’IAE en un 50% fins a 5 anys─.

El projecte Autoconsum 0/0 ofereix altres beneficis gràcies a la col·laboració público-privada, com ara obtenir millors preus a través d’un concurs privat (economia d’escala) i establir una xarxa de cooperació entre empreses per a valoritzar l’energia excedentària. Tot plegat, amb la possibilitat de no haver d’assumir cap cost afegit.

Aquest és un projecte pioner, que ofereix a les empreses de la ciutat la possibilitat d’estalviar energia i diners i, per tant, poder ser més competitives”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

El 30 de setembre va finalitzar el termini per inscriure's a la 2a edició del concurs privat Autoconsum 0/0. Un total de 22 empreses de Rubí i Sant Quirze del Vallès formaran part d'aquesta nova edició. Totes elles ja han rebut el seu informe tècnic de viabilitat i esperen que la proposta econòmica guanyadora del concurs sigui més interessant gràcies a la col·lectivitat del propi projecte. Des d'aquest mateix divendres, 8 d'octubre, ja es poden descarregar els plecs tècnics del concurs a la web. Ara és el torn de les empreses licitadores, que tenen fins al 19 de novembre per preparar les seves millors ofertes.

 

Ecoviure, compromís amb la sostenibilitat

Ecoviure va néixer l'any 1997 amb la intenció de servir de punt de trobada a les persones i professionals que, des de diferents àmbits, treballen per a la sostenibilitat ambiental, social i econòmica del planeta.

Ja fa anys que, en el marc de l’Ecoviure, es desenvolupa el Fòrum Energia amb l’objectiu d’impulsar un nou model energètic, donant a conèixer casos d’èxit implantats al territori.

L’eficiència energètica i les energies renovables són clau per fer front a l’emergència climàtica que estem vivint a tot el planeta i, en concret, al nostre país. La implantació de les energies renovables al territori és actualment motiu d’un intens debat i el paper de la ciutadania ha de ser clau en el canvi de model”, ha assegurat Medrano Muñoz. “És molt interessant i enriquidor poder compartir el nostre projecte i conèixer propostes d’altres organismes”.

Dijous vinent, Autoconsum 0/0 també s'exposarà al recent inaugurat Centre d’Innovació Empresarial de Figueres.