Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla ofereix assessorament per sol·licitar les subvencions per a l’autoconsum d’energia de l’ICAEN El Consistori posa a disposició de la ciutadania la generació d’un informe automàtic de fotovoltaica per calcular la dimensió de la instal·lació necessària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Brilla ofereix assessorament per sol·licitar les subvencions per a l’autoconsum d’energia de l’ICAEN

El Consistori posa a disposició de la ciutadania la generació d’un informe automàtic de fotovoltaica per calcular la dimensió de la instal·lació necessària

L’autoconsum solar és una de les solucions en matèria d’energies renovables més atractives (foto: Ajuntament de Rubí).
L’autoconsum solar és una de les solucions en matèria d’energies renovables més atractives (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha obert el període de recepció de sol·licituds per a les subvencions per a l’autoconsum i l’emmagatzematge d’energia de fonts renovables. El servei Rubí Brilla ofereix als rubinencs i les rubinenques la possibilitat de generar un informe automàtic de fotovoltaica per calcular quina dimensió d’instal·lació necessita la persona usuària i a quina de les línies de subvenció de l’ICAEN pot optar per fer-la realitat.

Es preveuen línies d’ajuts per a ciutadania, empreses i entitats del tercer sector. Tot ells podran optar a subvencions per instal·lar fotovoltaica i eòlica. A més la ciutadania podrà optar a ajudes per solucions tèrmiques com la biomassa o la solar tèrmica. El servei Rubí Brilla pot assessorar-te de quina és la teva millor opció i a quina subvenció optes. Escriu a rubi_brilla@ajrubi.cat.

Les instal·lacions fotovoltaiques en habitatges particulars que poden gaudir de les subvencions són aquelles iniciades després del 30 de juny de 2021. En canvi aquelles instal·lacions en els sectors productius que podran gaudir-ne seran les iniciades a partir del 14 de desembre de 2021.

Assessorament personalitzat
L’autoconsum solar és, a dia d’avui, una de les solucions en matèria d’energies renovables més atractives tant per al sector residencial com per l’industrial. La reducció dels preus dels materials, juntament amb una regulació favorable, fan de l’autoconsum una eina d’empodarament ciutadà necessària per la transició energètica. En el cas de les indústries, a més, en millora la seva competitivitat, ja que l’autoconsum redueix els costos energètics, la dependència energètica i millora de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC).

El servei Rubí Brilla de l’Ajuntament pot assessorar totes aquelles persones que vulguin acollir-se a aquestes subvencions. Ho fa a través d’un informe automàtic de simulació fotovoltaica: accedint a les dades reals de consum elèctric de la persona usuària, Rubí Brilla fa una proposta personalitzada i gratuïta.

A més, des del Consistori també es posa a disposició de la ciutadania i del sector industrial les diferents bonificacions fiscals relacionades amb l’autoconsum  compatibles amb les línies d’ajut anunciades.