Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla es presenta com un cas d’èxit a la conferència final del projecte europeu d’eficiència energètica GRASP El Consistori rubinenc ha viatjat a Grècia convidat per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, un dels socis d’aquesta iniciativa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Brilla es presenta com un cas d’èxit a la conferència final del projecte europeu d’eficiència energètica GRASP

El Consistori rubinenc ha viatjat a Grècia convidat per la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, un dels socis d’aquesta iniciativa

Una de les iniciatives que ha impulsat l’equip de Rubí Brilla ha estat la promoció del vehicle elèctric (foto: Localpres).
Una de les iniciatives que ha impulsat l’equip de Rubí Brilla ha estat la promoció del vehicle elèctric (foto: Localpres)

L’equip de Rubí Brilla de l’Ajuntament de Rubí ha viatjat a Patras (Grècia) per participar, aquest dijous i divendres, als actes de clausura del projecte europeu d’eficiència energètica GRASP. La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, un dels 13 socis d’aquesta iniciativa, ha convidat el Consistori rubinenc a explicar als assistents els objectius i resultats d’aquest projecte municipal, que ha aconseguit que Rubí esdevingui un referent nacional i internacional en l'eficiència energètica i l'ús d’energies renovables en entorns industrials, comercials i domèstics.

El projecte europeu GRASP, que es va iniciar el 2013, promou l’estalvi del consum energètic i la reducció de l’impacte ambiental en els processos d’aprovisionament de les administracions públiques. En aquest sentit, el projecte desenvoluparà una plataforma transnacional electrònica que promourà el coneixement i utilització de mètodes d’eficiència energètica i ús d’energies renovables amb la participació d’empreses i operadors públics i privats.

En aquest projecte hi participen 13 entitats de 8 països europeus: Espanya, França, Itàlia, Malta, Xipre, Albània, Grècia i Bòsnia. El promotor del projecte és la Universitat de Patras (Grècia) i, pel que fa a Espanya, les Cambres de Terrassa i de Castelló hi participen com a socis.

Col·laboració estreta amb la Cambra de Terrassa
L’Ajuntament de Rubí i la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa han col·laborat en un altre projecte d’eficiència energètica: l’EGREJOB. Es tracta d’una iniciativa co-finançada per la Unió Europea en el marc del programa ENPI CBC MED, que té com a objectiu definir els perfils competencials i les noves professions que demanda el mercat en l’àmbit del medi ambient.

L’equip de Rubí Brilla del Consistori rubinenc ha format part, juntament amb AECA, l’Ajuntament de Terrassa, Bioquat, Bidons Egara, Grup de Gestors energètics i la Universitat Politècnica de Catalunya, del grup ETEC. Aquest grup s’ha encarregat, entre d’altres, de definir les accions que es duran a terme al llarg del programa, entre elles el curs tècnic d’eficiència energètica que ja s’està impartint.