Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí aspira a convertir-se en la guanyadora absoluta de la competició El Contenidor d’Or Ecovidrio lliurarà al municipi vencedor un total de 20.000 euros per a fer realitat un projecte de ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí aspira a convertir-se en la guanyadora absoluta de la competició El Contenidor d’Or

Ecovidrio lliurarà al municipi vencedor un total de 20.000 euros per a fer realitat un projecte de ciutat

Al febrer, Rubí va ser la guanyadora mensual del concurs i va poder lluir El Contenidor d’Or a la pl. Nova Estació (foto: Localpres).
Al febrer, Rubí va ser la guanyadora mensual del concurs i va poder lluir El Contenidor d’Or a la pl. Nova Estació (foto: Localpres)

La competició El Contenidor d’Or que impulsa Ecovidrio encara la recta final. I Rubí té moltes possibilitats de proclamar-se vencedora. Ara mateix, a mig mes de finalitzar el concurs, la ciutat ocupa la segona posició al rànquing general, amb un increment del vidre reciclat de l’11,30% ─la llista l’encapçala Vilafranca del Penedès, amb un augment de l’11,65%─. Si Rubí acaba sent la guanyadora absoluta, Ecovidio destinarà el premi ─20.000 euros─ a impulsar el projecte Rubiclak.

Un total de 12 municipis catalans participen en aquesta iniciativa, que té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre en aquestes localitats a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge. A banda de Rubí, les altres ciutats que competeixen per fer-se amb El Contenidor d’Or són són Badalona, El Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Lleida, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú. 

El concurs va arrencar l’1 de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril. Rubí ha fet podi en tres ocasions: al novembre va quedar en tercera posició; al desembre va aconseguir la plata i al febrer va ser la ciutat guanyadora del concurs d’aquell mes, premiada amb la instal·lació d’El Contenidor d’Or a la plaça de la Nova Estació.

D’aquí a una setmana, aproximadament, es tornarà a comptabilitzar el vidre dipositat als contenidors verds de totes les ciutats participants. I si la taxa rubinenca de reciclatge de vidre ─els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant─ respecte el mateix mes de l’any anterior és la que ha augmentat més, Rubí es proclamarà guanyadora de la competició. El premi és una aportació econòmica de 20.000 euros per poder incentivar un projecte de la ciutat, que en el nostre cas s’ha decidit destinar a la iniciativa de recollida d’oli usat Rubiclak que promou l'Associació de Persones amb Diversitat Intel·lectual de Rubí (APDIR). 

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, està convençut que “els bons resultats que hem aconseguit fins ara en aquest concurs són fruit, en gran mesura, de les polítiques que estem duent a terme per fomentar el triatge dels residus a la ciutat, tan important per la ciutadania d'avui com per la del futur". El responsable de Medi Ambient ha convidat els rubinencs i les rubinenques a fer un “sprint final” a l’hora de reciclar el vidre per poder ser la ciutat guanyadora d’El Contenidor d’Or i “demostrar així que la ciutadania fa la feina ben feta”.