Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Brilla estrena un cercador d’empreses de serveis energètics a la web municipal La nova eina permet posar en contacte la ciutadania, comerços i indústries de la ciutat que requereixen aquest tipus de serveis amb els diferents proveïdors donats d’alta https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Brilla estrena un cercador d’empreses de serveis energètics a la web municipal

La nova eina permet posar en contacte la ciutadania, comerços i indústries de la ciutat que requereixen aquest tipus de serveis amb els diferents proveïdors donats d’alta

Un total de 13 empreses ja s’han registrat al cercador (foto: Ajuntament de Rubí).
Un total de 13 empreses ja s’han registrat al cercador (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa un cercador d’empreses proveïdores de serveis energètics a la ciutat. Rubí Brilla ha desenvolupat aquesta eina per facilitar el contacte entre oferta i demanda en aquest àmbit. Des de l’estrena del cercador, fa només uns dies, un total de 13 empreses ja s’han inscrit al registre.

La ciutadania ─tant els habitatges particulars com les comunitats de propietaris─, els comerços, les oficines i les empreses de Rubí que necessitin demanar pressupost per dur a terme accions relacionades amb les energies renovables, l’estalvi i l’eficiència energètica, poden consultar el cercador. A través d’aquesta eina podran localitzar aquelles empreses de serveis energètics de proximitat que s’ajustin, gràcies a uns filtres, a les seves necessitats.

Paral·lelament, les empreses proveïdores també es poden donar d’alta al cercador i aparèixer al resultat de les cerques dels rubinencs i les rubinenques i, així, poder rebre les seves peticions de pressupostos.

Segons el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, “l’equip del Rubí Brilla havia detectat que les persones usuàries del servei demanaven assessorament sobre empreses proveïdores de forma recurrent. Per aquest motiu, ens vam plantejar la possibilitat d’obrir aquest cercador, que permet connectar oferta i demanda en el camp de les renovables i de l’estalvi energètic per tal que puguin acabar fent match”.  

 

Subvencions per a l’autoconsum

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) obrirà properament una nova convocatòria de subvencions a l’autoconsum elèctric i emmagatzematge amb fonts d’energia renovable. Les ajudes es podran sol·licitar fins al 31 de desembre de 2023 i, en cas que sorgeixin dubtes a l’hora de presentar la documentació, els rubinencs i les rubinenques podran demanar assessorament al servei Rubí Brilla de l’Ajuntament.

Aquest dimecres a les 12 h, l’ICAEN ha organitzat una jornada informativa en línia per explicar el contingut de la subvenció i resoldre dubtes sobre la propera convocatòria d'ajuts a l’autoconsum elèctric.

Rubí Brilla també posa a disposició de les famílies de la ciutat un informe automàtic i personalitzat de simulació fotovoltaica. Per sol·licitar-lo, només cal omplir el formulari que hi ha a la web municipal.