Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull una nova edició de la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang" Les persones que vulguin participar en aquesta jornada solidària, que tindrà lloc el 23 de març, han de reservar hora prèviament a través d'Internet https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí acull una nova edició de la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"

Les persones que vulguin participar en aquesta jornada solidària, que tindrà lloc el 23 de març, han de reservar hora prèviament a través d'Internet

Imatge promocional de la campanya.
Imatge promocional de la campanya

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà el proper dimarts 23 de març una jornada de donació de sang especial dins la campanya Els Bombers t'acompanyen a donar sang. Amb aquesta iniciativa, el col·lectiu Bombers amb Cor, el Banc de Sang i Teixits i l'Ajuntament de Rubí tornen a sumar esforços per aconseguir el màxim nombre de col·laboracions en un moment d'especial necessitat per la proximitat de la Setmana Santa.

Les donacions es podran fer de 10 a 14 i de 16.30 a 20.30 h. A causa de la situació de pandèmia, és imprescindible reservar-hi hora prèviament a través de la pàgina web donarsang.gencat.cat/bombers.

La campanya Els Bombers t'acompanyen a donar sang es va posar en marxa ara fa sis anys des del col·lectiu Bombers amb Cor. La present edició compta amb el màxim nombre de parcs de bombers implicats: 50 centres que difonen més de seixanta campanyes a 44 municipis.

L'objectiu és sumar més de 5.000 donacions en els dies previs a Setmana Santa, quan les entrades de sang baixen al voltant del 25% pel canvi d’hàbits i les vacances. Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir-ne unes 1.000 cada dia.

La campanya d'enguany comptarà amb altre component solidari, a més de la pròpia donació de sang. Totes les persones que hi participin rebran com a reconeixement una Polsera Candela i contribuiran, d’aquesta manera, a la recerca del càncer infantil a la qual dona suport l’associació Pulseres Candela des de 2013 amb projectes a l’Hospital Sant Joan de Déu o a l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron.

 

Solidaritat rubinenca

En els darrers mesos, el Banc de Sang i Teixits ha incrementat la freqüència de les campanyes de donació de sang a la ciutat amb notables resultats. La darrera jornada va tenir lloc a la Biblioteca Mestre Martí Tauler el passat dimarts 9 de març i va atraure un total de 67 persones. D'aquestes, 59 reunien tots els requisits per poder donar i dues es van estrenar en aquest gest solidari. La sang recollida a Rubí podrà beneficiar 177 pacients.

Imatges relacionades

Cartell de la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"
Cartell de la campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang"