Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí acull per primer cop la Cursa contra la fam de la mà de la Schola Els infants d’aquesta escola, acompanyats de l’alcaldessa i els regidors d’Educació i Esports, han corregut a Can Rosés amb una finalitat solidària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí acull per primer cop la Cursa contra la fam de la mà de la Schola

Els infants d’aquesta escola, acompanyats de l’alcaldessa i els regidors d’Educació i Esports, han corregut a Can Rosés amb una finalitat solidària

L’alcaldessa i els regidors s’han sumat als corredors més petits (foto: Localpres).
L’alcaldessa i els regidors s’han sumat als corredors més petits (foto: Localpres)

Les pistes d’atletisme de Can Rosés han estat l’escenari aquest divendres de la 19a Cursa contra la fam a Espanya i Andorra, una iniciativa solidària de la Fundación Acción contra el Hambre que s’ha celebrat per primer cop a Rubí gràcies a l'impuls de l’Escola Schola. L’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora d’Educació, Marta García, i el regidor d’Esports, Juan López, han volgut acompanyar els infants d’aquest centre educatiu en aquest acte de sensibilització envers el problema de la fam i la desnutrició.

La Schola és una de les 1.400 escoles de tot el món que s’han sumat aquest any a la cursa. En el marc d’aquesta proposta, els infants de primària d’aquest centre han designat patrocinadors entre els seus familiars i coneguts, que s’han compromès a fer una aportació econòmica per cada volta completada pels alumnes. A més, el centre també hi ha implicat els nens i nenes de P3 i P4, que han donat el tret de sortida a la jornada amb una divertida cursa de 400 metres.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha elogiat la iniciativa de l’Escola Schola, que ha vinculat amb el caràcter solidari de Rubí: “Com a Ajuntament i com a ciutat estem molt orgullosos que s’organitzin activitats com aquesta perquè demostrem un cop més, en aquest cas per part dels alumnes d’infantil i primària d’una escola pública, que Rubí és una ciutat solidària, que fa accions pels altres i que treballa per la justícia social”.

La directora de la Schola, Ester Sòria, ha destacat també el valor d’aquesta activitat, tant des d’un punt de vista solidari com educatiu: “Entenem que nosaltres eduquem les persones del futur i que tenim l’obligació de fer-los entendre que el món és un lloc on passen coses desagradables, on hi ha injustícies, però que les persones tenim la possibilitat de modificar aquesta situació”. Amb aquesta finalitat, en els dies previs a la cursa, els alumnes de la Schola han participat en tallers i sessions informatives al voltant de la problemàtica de la desnutrició.

Suport olímpic
La 19a Cursa contra la fam a Espanya i Andorra ha comptat aquest divendres amb el suport de la waterpolista rubinenca Bea Ortiz i la velocista Marlene Mevong, totes dues participants als Jocs Olímpics de Brasil del proper estiu. Les atletes han felicitat els infants per la seva iniciativa solidària i els han transmès la importància de practicar esport. “Us convido a tots a fer un esport que us agradi perquè crec que és una cosa que hem de tenir tots a les nostres vides, que us donarà molts amics i companys, i molts valors”, ha dit Bea Ortiz. En la mateixa línia, la corredora Marlene Mevong ha destacat el paper que ha jugat l’esport a la seva vida: “Vaig començar a fer atletisme amb 9 anys i ara en tinc 26. Tot el que m’ha aportat l’esport és la meva vida [...]. M’alegra veure que hi ha nens tan il·lusionats com ho estava jo quan vaig començar a córrer”.

Mevong, especialista en les distàncies de 100 i 200 metres, ha ofert als infants de la Schola una petita demostració de velocitat.

Imatges relacionades

Els representants institucionals, amb l'equip de la Schola i les atletes convidades (foto: Localpres)
Els representants institucionals, amb l'equip de la Schola i les atletes convidades (foto: Localpres)
Les voltes completades s'han traduït en aportacions econòmiques (foto: Localpres)
Les voltes completades s'han traduït en aportacions econòmiques (foto: Localpres)
Marlene Mevong ha signat autògrafs (foto: Localpres)
Marlene Mevong ha signat autògrafs (foto: Localpres)
Alumnes d'infantil i primària han participat a la cursa (foto: Localpres)
Alumnes d'infantil i primària han participat a la cursa (foto: Localpres)