Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí aconsegueix la segona posició a la competició 'El contenidor d’or' del mes de desembre La ciutat ha incrementat un 25% la taxa de reciclatge de vidre respecte el mateix període de l’any anterior https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí aconsegueix la segona posició a la competició 'El contenidor d’or' del mes de desembre

La ciutat ha incrementat un 25% la taxa de reciclatge de vidre respecte el mateix període de l’any anterior

El concurs té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre als 12 municipis participants.
El concurs té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre als 12 municipis participants

Rubí continua progressant en la competició El contenidor d’or que organitza Ecovidrio a dotze municipis catalans. A la classificació corresponent al mes de desembre de 2017, la ciutat ha aconseguit la segona posició, després d’haver incrementat un 25,38% la taxa de reciclatge de vidre ─els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant─ respecte el mateix mes de l’any anterior. Aquest mes, el rànquing el lidera Viladecans, que ha augmentat un 74,02% la seva taxa respecte el mateix període del 2016.

Amb aquesta iniciativa, Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, vol premiar el compromís de la ciutadania amb el reciclatge del vidre. El concurs té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre als 12 municipis participants a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge. La competició va arrencar l’1 de novembre i s’allargarà fins el 30 d’abril de 2018.

Durant aquest període, cada mes es mesuren els residus de vidre que es reciclen als municipis participants i es comparen amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. El primer mes, Rubí va obtenir la tercera posició al rànquing mensual (amb un increment del 18,99%), mentre que al desembre ha pujat un esglaó i s’ha fet amb la medalla de plata, gràcies a l’increment del 25,38% de la taxa.

Viladecans ha estat la ciutat que més ha incrementat el reciclatge de vidre respecte el mateix període de l’any anterior aquest mes de desembre (74,02%), seguida de Rubí i de Vilafranca del Penedès (8,3%).