Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Renfe inicia aquest mes d’abril les obres de millora de l’estació de Rubí Els treballs, que no interferiran en el servei habitual de trens, permetran millorar l’accessibilitat i la mobilitat interna a la instal·lació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Renfe inicia aquest mes d’abril les obres de millora de l’estació de Rubí

Els treballs, que no interferiran en el servei habitual de trens, permetran millorar l’accessibilitat i la mobilitat interna a la instal·lació

L’empresa ferroviària durà a terme obres de millora a l’estació de Rubí durant els propers 5 mesos i mig (foto: Renfe).
L’empresa ferroviària durà a terme obres de millora a l’estació de Rubí durant els propers 5 mesos i mig (foto: Renfe)

Renfe iniciarà durant el mes d’abril les obres de remodelació i millora de l’estació de Rubí. Aquestes actuacions, que disposen d’un pressupost de 794.698,10 euros i un termini d’execució de 5 mesos i mig, permetran adaptar les instal·lacions a les persones amb mobilitat reduïda.

Els treballs contemplen la instal·lació d’ascensors que facilitin l’accés dels viatgers a les andanes, així com l’adequació dels accessos a la normativa d’accessibilitat. Pel que fa a les andanes, es canviarà el paviment ─inclourà una nova vora, paviment podotàctil i una banda de senyalització─ i es durà a terme el recreixement de l’alçada d’una d’elles per arribar als 68 cm sobre la quota del carril.

A més, es millorarà la il·luminació de les andanes, del pas inferior i de les marquesines i es crearan places d’aparcament per persones amb mobilitat reduïda i per a bicicletes. Totes aquestes actuacions, que no interferiran en el servei habitual de trens de Rodalies, permetran adequar les instal·lacions a les necessitats dels 400 viatgers diaris que utilitzen aquesta estació.

Pla de millora d’estacions de Rodalies de Barcelona
Aquestes actuacions a les estacions de Rodalies de Renfe s’emmarquen en el Pla de millora d’estacions de Rodalies de Barcelona. En total, Renfe invertirà prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.