Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Refugees Welcome ofereix tres sessions informatives sobre el projecte de convivències amb persones refugiades Les dues primeres trobades es podran seguir en línia el 14 de setembre, en horari de matí i tarda. La tercera sessió s’ofereix simultàniament de manera telemàtica i presencial des de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, el 19 de setembre a les 19 h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Refugees Welcome ofereix tres sessions informatives sobre el projecte de convivències amb persones refugiades

Les dues primeres trobades es podran seguir en línia el 14 de setembre, en horari de matí i tarda. La tercera sessió s’ofereix simultàniament de manera telemàtica i presencial des de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, el 19 de setembre a les 19 h

Imatge d’arxiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades  (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Imatge d’arxiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La plataforma ciutadana Refugees Welcome –Benvinguts refugiats– prepara tres sessions informatives adreçades a la ciutadania de Rubí  per engrescar rubinencs i rubinenques que vulguin formar part de l'equip de voluntàries de l'entitat o que disposin d'una habitació per llogar a una persona refugiada, apostant per un model d'inclusió que involucri a tota la societat i promovent la cultura de benvinguda.

Les dues primeres trobades es podran seguir en línia el 14 de setembre, en horari de matí (10.30 h) i de tarda (19 h). La tercera sessió s’ofereix simultàniament de manera telemàtica i presencial des de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, el 19 de setembre a les 19 h. La inscripció prèvia es pot realitzar gratuïtament a través d’aquest formulari

Les sessions s’emmarquen en el projecte ‘Cultura de Benvinguda a Rubí a través de convivències’ que vol facilitar l'accés de les persones desplaçades a un habitatge compartit amb persones de la ciutat; apoderar la ciutadania a través d'activitats de sensibilització i comunicació sobre la situació de les persones refugiades i implicar els veïns i veïnes en la cultura de la benvinguda.

Refugees Welcome (RW) és una plataforma ciutadana que té per objectiu el foment de la Cultura de Benvinguda per mitjà de solucions habitacionals a sol·licitants de Protecció Internacional (PI) i persones refugiades (persones desplaçades d’aquí en endavant), a través de promoure convivències en condicions d'horitzontalitat, igualtat i respecte mutu entre persones desplaçades i persones locals. D'aquesta manera, RW també lluita pel dret a l’habitatge d'aquest col·lectiu. La necessitat de tenir una llar, una lloc que pugui ser refugi i espai de confort per a les persones que es veuen obligades a desplaçar-se dels seus països d'origen, és imprescindible per poder (re)construir la resta d'aspectes de les seves vides i poder conviure en el nou territori, llengua, societat i cultura.

L’organització sense ànim de lucre treballa a Rubí des de l’any passat per connectar els rubinencs i rubinenques que volen conviure amb persones refugiades que arriben al territori. L’entitat facilita el contacte de les persones refugiades amb la ciutadania local interessada, a qui es fa una entrevista per detectar les afinitats i conviure en condicions d'horitzontalitat i respecte mutu. Cada convivència té a més el suport d’una persona voluntària -vincle local- que s’encarrega de facilitar la relació entre les dues parts, d’acompanyar i fer el seguiment. Per oferir un habitatge només cal disposar d'una habitació lliure, moblada i accedir a fixar un lloguer social.

Una casa no és una llar fins que la converteixes en una

A més de les sessions informatives, Refugees Welcome i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han posat en marxa una campanya de captació de cases que es pot veure als espais publicitaris de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia d'FGC fins a l'1 de novembre. Sota el lema 'Una llar no és una llar fins que la converteixes en una', la campanya anima la ciutadania a llogar una habitació a persones desplaçades.

Objectius de Desenvolupament sostenible