Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ràdio Rubí presenta la 35a temporada de l’emissora municipal i la 5a del portal web radiorubi.fm La informació de proximitat, els continguts especialitzats i la participació de les entitats locals continuen sent el pal de paller de la ràdio local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Ràdio Rubí presenta la 35a temporada de l’emissora municipal i la 5a del portal web radiorubi.fm

La informació de proximitat, els continguts especialitzats i la participació de les entitats locals continuen sent el pal de paller de la ràdio local

Juste, García i Buscallà, a la presentació de la nova temporada de Ràdio Rubí (foto: Localpres).
Juste, García i Buscallà, a la presentació de la nova temporada de Ràdio Rubí (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha assistit aquest dimecres a la presentació de la 35a temporada de Ràdio Rubí 99.7FM i de la 5a temporada del portal web www.radiorubi.fm. L’emissora municipal segueix apostant per la informació de proximitat, els continguts especialitzats i la participació de les entitats i col·lectius locals. La temporada 2014-2015, Ràdio Rubí i radiorubi.fm tornaran a oferir als rubinencs continguts en àudio i vídeo i informació a les xarxes socials. Gràcies a la nova ubicació del seu centre emissor, al Centre de Telecomunicacions Municipal, Ràdio Rubí ha augmentat la seva cobertura i ha millorat la qualitat d’emissions de la 99.7FM.

L’alcaldessa ha repassat algunes de les fites importants aconseguides per Ràdio Rubí, com ara el fet que la programació es pugui sentir per internet o la millora de la cobertura de la senyal gràcies a la instal·lació de la nova antena. Carme García també ha parlat de la preocupació que hi havia davant els canvis de normativa en relació a les competències municipals, que podien fer perillar la continuïtat dels mitjans de comunicació municipals. “El fet de tenir la ràdio integrada a l’Ajuntament és una garantia. Hem volgut deixar tancada aquesta qüestió per tal d’assegurar que els professionals puguin seguir treballant a Ràdio Rubí. Hi havia la mateixa voluntat de tot el Ple municipal, entre tots ho hem aconseguit, cosa que agraeixo”.

Per la seva banda, el regidor de l’àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, ha felicitat els professionals i col·laboradors de Ràdio Rubí per la feina que fan. “Fer la presentació de la temporada a les instal·lacions de la ràdio té segell, és original, com ho és tot l’equip de la ràdio”. Buscallà ha afegit: “Crec que la feina que s’està fent és molt bona. Fa un parell d’anys, quan vam començar a redefinir el paper de l’emissora, teníem clar que aquest mitjà havia d’evolucionar cap a un espai que anés més enllà de la ràdio pròpiament dita [...] El futur de Ràdio Rubí crec que està garantit. El pes el porten els professionals, els col·laboradors i l’audiència i el que hem de fer des de l’Ajuntament és acompanyar-vos al màxim en aquesta tasca”. El regidor també ha anunciat que al Ple municipal corresponent al mes d’octubre es portarà a aprovació la creació del nou Consell assessor i consultiu de Ràdio Rubí.

La coordinadora de Ràdio Rubí, Lídia Juste, ha explicat les novetats de la nova temporada i ha puntualitzat que “tot això és possible perquè hi som tots, professionals i col·laboradors, tirant endavant un model de comunicació públic i participatiu”. 

La 99.7FM amb les entitats i el talent local
Aquesta temporada es mantenen els programes més veterans elaborats amb les entitats de la ciutat: Ara i Sempre i Sardanes d’autor amb Josep Puigventós (Foment de la Sardana), Som Solidaris amb Rubí Solidari i el Casal catalano-cubà Josep Martí, i espais cedits a les comunitats religioses majoritàries com l’Església Evangèlica del carrer Colom, l’Església de Sant Pere o l’Església Evangelista de les Torres. El programa Raíces del Sur, presentat per Toni Sevilla i dedicat a la música i cultura andaluses, també es manté a la graella com un dels més veterans de l’emissora municipal.

Ràdio Rubí segueix apostant pels nous talents i els col·lectius més joves de la ciutat. Es mantenen a la graella programes com l’Oasi Jove, Arubitown i Les vesprades de l’Eixam, que ja es van estrenar la temporada passada. S’incorporen nous programes i col·laboradors joves com Desbocats, dedicat al compromís social i els temes d’actualitat, o Del culto a la taberna, una barreja de música, art i cultura adreçada als joves.

També es mantenen els programes especialitzats com 1up team radio, dedicat a les novetats del món del videojoc, i El petit Indi, sobre puericultura. A més, s’estrenen nous espais com Solfejant per la vida, presentat per Dani Pernas, amb entrevistes en profunditat a personalitats destacades de la ciutat.

Pel que fa als programes musicals, es mantenen a la graella de la temporada 2014-2015 els espais especialitzats Sonido Vinilo, Serrat del Poble Sec al món, Blue beat, Jazzfugazz, Jazz para nictálopes, Cafè concert, Tunner time, Pulsar i Cultura de club. A una oferta diversa que intenta recollir espais de tots els estils musicals s’afegeix un any més el programa Rubisound, dedicat a la promoció dels grups i els artistes locals. Finalment, la graella de programes musicals es completa amb la reedició de Makimania, un dels programes amb més èxit dels 90 que torna dues dècades després amb una visió renovada. També s’estrena el programa de música en català Onacat, vinculat al projecte onacat.cat, una web dedicada exclusivament a la música de casa nostra.

Pel que fa als programes elaborats per l’equip professional de Ràdio Rubí, es manté un espai matinal fort, Rubí al dia, amb tres franges horàries i temàtiques (matinal informatiu, tertúlia i magazine), dos informatius en directe (a les 14 h i a les 20 h) i un espai d’informació esportiva diària (amb edició de migdia i vespre).

La ràdio 2.0: portal web, xarxes socials i APP
Amb l’objectiu d’adaptar-se a les noves exigències del públic, Ràdio Rubí ha adaptat la seva pàgina web a tots els dispositius (smartphones, tauletes digitals, smart TV, PC i ordinador portàtil). A banda de notícies de la ciutat, el web permet descarregar els àudios i escoltar la ràdio en directe des de qualsevol lloc a través d’Internet. Radiorubi.fm també possibilita als usuaris compartir els continguts a les seves xarxes socials amb un sol clic i fer comentaris, entre d’altres. A la temporada 2014-2015 s’incorporaran a la portada del web altres continguts relacionats amb l’emissora i es mantindran els espais de participació i d’opinió. Els programes diaris, els de col·laboradors i els Serveis Informatius seguiran fent arribar tots els seus continguts als seus seguidors a Facebook i Twitter i s’incentivarà, encara més, la participació a través de les xarxes socials amb concursos i promocions. En aquesta mateixa línia, l’equip de l’emissora ja té enllestida una aplicació per a mòbils que permetrà escoltar la ràdio, descarregar programes i consultar les notícies a través d’aquest dispositiu. Aquesta app es presentarà properament.

Producció de continguts audiovisuals
L’any 2013, els continguts audiovisuals ja es van incorporar al nou portal web. A la temporada 2014-2015, radiorubi.fm tornarà a apostar per les videonotícies, els reportatges i resums en vídeo d’actuacions, entrevistes i activitats de la ciutat. A més, Rubí Serveis Audiovisuals, en tant que organisme públic de producció de continguts audiovisuals, elaborarà productes en vídeo per a diferents serveis de l’Ajuntament i per altres entitats i col·lectius locals. Recentment, radiorubi.fm ha realitzat amb èxit la primera prova de videostreaming amb la difusió del 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic de la ciutat. L’objectiu de la nova temporada és oferir aquest servei a través del portal web de forma més continuada.

Imatges relacionades

L'alcaldessa ha dirigit unes paraules als assistents (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha dirigit unes paraules als assistents (foto: Localpres)