Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Proursa amplia a quatre mesos la moratòria en el pagament del lloguer per a totes les persones arrendatàries dels seus habitatges, locals i aparcaments La mesura dona resposta a la situació d’excepcionalitat i emergència generada per la crisi sanitària de la Covid-19 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Proursa amplia a quatre mesos la moratòria en el pagament del lloguer per a totes les persones arrendatàries dels seus habitatges, locals i aparcaments

La mesura dona resposta a la situació d’excepcionalitat i emergència generada per la crisi sanitària de la Covid-19

La mesura afecta habitatges, locals i places d’aparcament (foto: Ajuntament de Rubí).
La mesura afecta habitatges, locals i places d’aparcament (foto: Ajuntament de Rubí)

Proursa ha ampliat fins a un màxim de quatre mesos la moratòria en el pagament del lloguer del parc d’habitatges que gestiona, així com de les places d’aparcament i de determinats locals comercials de la seva propietat. La mesura, que allarga fins al juliol l’actual pròrroga de dos mesos, té com a objectiu ajudar aquelles famílies que, com a conseqüència de l'emergència sanitària ocasionada pel coronavirus, han vist disminuïts els seus ingressos o incrementades les seves despeses.

L’import dels rebuts que no s’hagin girat durant aquests quatre mesos es fraccionarà un cop finalitzada la moratòria. En el cas dels habitatges, es prorratejarà en els 36 mesos següents, és a dir, entre agost de 2020 i juliol de 2023, ambdós inclosos, i sempre dins el termini de vigència del contracte de lloguer o de qualsevol de les seves pròrrogues. Pel que fa als locals comercials, el fraccionament es produirà al llarg de 24 mesos, fins al juliol de 2022; mentre que en el cas de les places d’aparcament l’import es prorratejarà en els 12 mesos següents a l’acabament de la moratòria.

La mesura s’aplica de forma universal a totes les famílies llogateres d’habitatges i places d’aparcament propietat de Proursa o gestionats per la societat. En el cas dels locals comercials, es reserva a les activitats directament afectades per les restriccions de l’estat d’alarma.

Les famílies arrendatàries a les quals se’ls ofereix aquesta moratòria poden renunciar-hi enviant un correu electrònic a o bé telefonant, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, al 93 588 66 93.

Altres ajuts per a persones propietàries i llogateres
A més d’aquesta moratòria, l’Ajuntament de Rubí, a través de l’empresa municipal Proursa, està informant, assessorant i gestionant diverses mesures, impulsades per diferents administracions, per fer front als problemes d’habitatge com a conseqüència de la Covid-19. El Servei d’Informació i Assessorament en Habitatge de Proursa atén telefònicament (93 588 66 93) de dilluns a divendres de 9 a 14 h i per correu electrònic (). La informació també està disponible al web municipal.