Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protecció Civil recomana extremar la prudència davant la previsió de risc de vent Fins la matinada de dissabte es preveu un episodi de vents amb ratxes màximes que poden superar els 90km/h https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Protecció Civil recomana extremar la prudència davant la previsió de risc de vent

Fins la matinada de dissabte es preveu un episodi de vents amb ratxes màximes que poden superar els 90km/h

Evolució del perill per vent al llarg d’aquest divendres ─la franja de color groc indica perill moderat─ (foto: CECAT).
Evolució del perill per vent al llarg d’aquest divendres ─la franja de color groc indica perill moderat─ (foto: CECAT)

El CECAT (Centre de Coordinació operativa de Catalunya) comunica que, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, es manté l’avís de risc per vent.

Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, es manté l’avís emès ahir dijous al matí on es preveia la superació de ratxes de vent superiors als 90km/h per aquest divendres, situació que s’espera que s’allargui fins la matinada de dissabte. A diferència del comunicat anterior, s’han incorporat a l’avís totes les comarques de la demarcació de Barcelona i el Baix Penedès.

El vent bufarà de component est. Els cops màxims de vent s’assoliran a cotes mitjanes i altes. La distribució del fenomen dins de la zona avisada serà de caràcter local. Tot i que la probabilitat de superació de llindar és baixa, es demana prudència a la població.

Consells en cas de ventada
Si sou a casa:

 • Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. 
 • Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

Si sou a l'exterior:

 • Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
 • No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
 • Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
 • Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir:

 • Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
 • Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
 • Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
 • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
 • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.