Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protecció Civil desactiva l’alerta de l’INUNCAT i passa el pla a fase d’avís Segons la previsió meteorològica, a Rubí només es contempla un risc baix per precipitacions entre les 12 h i les 18 h d’aquest dissabte https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/proteccio-civil-desactiva-l2019alerta-de-l2019inuncat-i-passa-el-pla-a-fase-d2019avis/@@images/image/preview

Protecció Civil desactiva l’alerta de l’INUNCAT i passa el pla a fase d’avís

Segons la previsió meteorològica, a Rubí només es contempla un risc baix per precipitacions entre les 12 h i les 18 h d’aquest dissabte
Mapa de risc municipal d’intensitat de pluja relatiu a dissabte. El color groc indica un risc baix (foto: CECAT).
Mapa de risc municipal d’intensitat de pluja relatiu a dissabte. El color groc indica un risc baix (foto: CECAT)

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha desactivat la fase d’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) arran de les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i de les afectacions que es preveu que se'n poden derivar. Així, el Pla INUNCAT ha passat a estar en fase d'avís.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que aquest divendres a la tarda el front de precipitacions intenses, amb una possible superació del llindar de 20 mm en 30 minuts, es desplaci a la zona nord-est del territori (comarques de Girona).

De cara a dissabte es preveu la mateixa tendència de precipitacions, amb afectació al litoral central al matí i, a la tarda, a les comarques de l’interior i de Girona. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i la distribució geogràfica del fenomen serà de caràcter local dins la zona avisada.

Respecte a l’episodi de precipitacions d’aquest dijous, es va superar el llindar d’intensitat de precipitació en algunes localitats, entre elles Sabadell, amb 28 l en 30 minuts.