Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop del 70% dels alumnes del programa Joves per l’Ocupació ja han trobat feina Aquest projecte, gestionat pel Servei d’Impuls a l’Ocupació, s’adreça a persones joves desocupades d’entre 16 i 24 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop del 70% dels alumnes del programa Joves per l’Ocupació ja han trobat feina

Aquest projecte, gestionat pel Servei d’Impuls a l’Ocupació, s’adreça a persones joves desocupades d’entre 16 i 24 anys

L'alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica i Treball han conegut de primera mà l'experiència  de quatre joves contractats gràcies a Joves per l'Ocupació (foto: Localpres).
L'alcaldessa i el regidor de Promoció Econòmica i Treball han conegut de primera mà l'experiència de quatre joves contractats gràcies a Joves per l'Ocupació (foto: Localpres)

Un 68,3% dels alumnes de la tercera edició del programa Joves per l’Ocupació (JPO), desenvolupat pel Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí, ja han trobat feina.

El projecte, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, és una iniciativa innovadora de suport a l’experiència pràctica adreçada a persones joves desocupades d’entre 16 i 24 anys ─i a menors de 30 anys en cas que tinguin un grau de discapacitat igual o superior al 33%─ inscrites a la Garantia Juvenil i que tinguin dèficits formatius i baixa qualificació. El seu objectiu és facilitar la inserció laboral i/o el retorn al sistema educatiu mitjançant accions d’orientació, tutoria i formació.

Aquest és el tercer any que l’Ajuntament de Rubí aposta per aquest programa, que ofereix formació professionalitzadora en les següents especialitats: Auxiliar administratiu/va amb atenció al client, Activitats auxiliars de magatzem en indústries químiques, Iniciació en tasques bàsiques de restaurant i bar, Electromecànica de manteniment, Auxiliar d’indústries alimentàries i Auxiliar de magatzem.

Durant tot el procés de formació, que suma un total de 300 hores, els joves reben orientació i un seguiment individualitzat. Mentrestant, l’Ajuntament s’encarrega de contactar amb empreses disposades a contractar els participants a canvi d’una subvenció de 648 € mensuals durant sis mesos. Un cop finalitza l’itinerari formatiu, els joves tenen diverses sortides: la contractació laboral i/o el retorn al sistema educatiu reglat.

A dia d’avui, 41 dels 60 participants a la present edició de Joves per l’Ocupació han signat un contracte laboral, cinc d’ells de caràcter indefinit i dos com a autònoms. D’altra banda, prop de la meitat dels contractes temporals tenen possibilitats de continuïtat més enllà dels sis mesos.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha destacat els beneficis d’aquest programa i el fet que s’adreci als joves: “És un dels col·lectius sobre els quals pivota la nostra acció en relació al tema de l’ocupació i per al qual estem dissenyant noves mesures”. La màxima responsable municipal ha reiterat que és “una prioritat absoluta d’aquest govern combatre l’atur i dissenyar polítiques per ajudar i acompanyar els col·lectius que tenen més dificultats per trobar feina [...]. Valorem el paper de les empreses de la ciutat, estan compartint objectius”.

De la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Treball, Rafael Güeto, ha posat l’accent en el fet que Joves per l’Ocupació combini formació i experiència laboral: “És el principal èxit d’aquest programa. Treballem conjuntament Ajuntament, empreses i els joves que estan a l’atur”.

El programa Joves per l’Ocupació es realitza amb la col·laboració del consistori de Castellbisbal. Dels 60 joves que participen a la tercera edició del programa, 50 són rubinencs. Pel que fa a les empreses contractants, 16 són de la nostra ciutat, 8 de Castellbisbal i 2 de Sant Cugat del Vallès.

L’experiència de Cal Canalla
El restaurant Cal Canalla és una de les empreses rubinenques que han contractat personal provinent del programa Joves per l’Ocupació. Es tracta d’Estefania Quirós, Anass Abaou, Eric Gallardo i Manuel Jiménez, que estan desenvolupant diferents feines a l’establiment després d’haver estudiat la modalitat d’Iniciació en tasques bàsiques de restaurant i bar.

Álex Pereira, gerent de Cal Canalla, ha fet una excel·lent valoració de l’experiència, tot posant especial èmfasi en l’ajuda que representa per als joves: “És la manera d’aportar un futur millor a una generació que, per mala sort, va néixer en un moment de crisi econòmica”.