Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 650 persones utilitzen el servei de bus nocturn durant la Festa Major i 75 sol·liciten la parada a demanda Les sis jornades festives s’han desenvolupat sense incidències remarcables https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop de 650 persones utilitzen el servei de bus nocturn durant la Festa Major i 75 sol·liciten la parada a demanda

Les sis jornades festives s’han desenvolupat sense incidències remarcables

Els concerts a l’Escardívol han aplegat un públic nombrós (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Els concerts a l’Escardívol han aplegat un públic nombrós (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Aquest any, l’Ajuntament de Rubí ha tornat a ampliar el servei d’autobús urbà durant les nits de Festa Major amb l’objectiu de promoure una mobilitat més sostenible i evitar desplaçaments en vehicle privat. Un total de 647 persones han fet ús del bus nocturn. A més, per primera vegada, s’ha ofert un servei de parada a demanda per a col·lectius vulnerables, del qual n’han gaudit 75 persones.

Durant les cinc nits de Festa Major ─del 29 de juny al 3 de juliol─, les línies 1, 2, 3, 5 i 7 han operat amb una freqüència de pas de 60 minuts a partir de les 22 h i fins a una hora després d’acabar l’últim acte programat, excepte la nit de dissabte a diumenge, que el servei ha funcionat de forma ininterrompuda.

L’any 2019, un total de 683 persones van utilitzar el servei de bus nocturn, tot i que en aquella edició el servei va funcionar tres nits.

Pel que fa a la mobilitat en vehicle privat, la Policia Local ha instal·lat senyalització excepcional recordant la prohibició d’estacionar als vorals de la carretera C-1413a més propers a les activitats més multitudinàries. En aquest sentit, s’han denunciat més de 30 vehicles que hi havien aparcat, en aquest cas a la zona més propera al barri de Les Torres. La resta de trams s’han mantingut sense estacionaments indeguts.

Cal destacar l’elevada utilització de les zones alternatives senyalitzades per a la Festa Major, que han estat objecte d’una major vigilància per part dels cossos de seguretat.

 

Dispositiu de seguretat

Les activitats de Festa Major d’enguany, programades en el mateix format que les anteriors a la pandèmia per primera vegada i sense restriccions decretades amb motiu d’aquesta, s’han desenvolupat amb absoluta normalitat i amb xifres d’incidències inferiors a les de 2019.

La coordinació dels efectius de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, voluntaris de Protecció Civil i sanitaris s’ha desenvolupat d’acord amb el previst.

El dispositiu de seguretat ha comptat amb vigilància publica i privada permanent en aquells espais i franges horàries amb més previsió d’assistència, combinada amb la presència policial itinerant en aquells actes i zones d’activitat de format més reduït, sempre orientada a la prevenció d’incidents i a la resposta més ràpida possible en cas de produir-se’n.

També s’han realitzat els acompanyaments d’aquelles activitats amb desplaçament que ho requerien (correfocs, seguici, tabalada, activitats esportives), comptant amb la col·laboració de persones voluntàries d’entitats de la ciutat.

Totes les assistències sanitàries que s’han realitzat als punts desplegats han estat de caràcter lleu i han estat majoritàriament causades per caigudes i per cremades per elements de pirotècnia. Només hi ha constància d’una persona ferida, també de caràcter lleu, a causa d’una baralla en la qual Policia Local i Mossos d’Esquadra, desplegats prèviament al lloc, hi van intervenir immediatament després del seu inici.

Així mateix, s’han denunciat quatre delictes contra la seguretat del trànsit, tres per conducció sota els efectes de begudes alcohòliques i un per conducció sense permís, que s’han adreçat a l’autoritat judicial.

 

Servei de neteja

La Festa Major aglutina molta gent al carrer i, per tant, cal destinar més recursos a la neteja de la ciutat perquè, al dia següent, tot torni a estar a punt.

Cada dia, per la ciutat hi han passat 3 escombradores, 2 duals, 2 hidros i una baldejadora. Aquest any s’han cobert 556 hores de neteja extraordinària, gràcies a la feina de 98 operaris al llarg d’aquestes sis jornades de Festa Major, als quals s’han de sumar 24 treballadors i treballadores més que s’han encarregat de la recollida extraordinària de residus.

Objectius de Desenvolupament sostenible