Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 5.000 persones reben informació sobre la Covid-19 en el marc d'una campanya municipal Educadors de Creu Roja han sensibilitzat la ciutadania en relació a les mesures de prevenció a nivell comunitari i a la importància d'evitar les conductes de risc https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop de 5.000 persones reben informació sobre la Covid-19 en el marc d'una campanya municipal

Educadors de Creu Roja han sensibilitzat la ciutadania en relació a les mesures de prevenció a nivell comunitari i a la importància d'evitar les conductes de risc

Una parella de promotors de la salut de Creu Roja a la zona de l'estació (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig).
Una parella de promotors de la salut de Creu Roja a la zona de l'estació (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí, amb el suport dels Serveis Socials, ha impulsat entre el 15 de desembre i el 21 de gener una campanya especial d'informació i sensibilització sobre la Covid-19. Vuit persones promotores de la salut de Creu Roja han rotat per diversos punts estratègics de la ciutat per conscienciar els rubinencs i rubinenques sobre la pandèmia i intentar frenar la transmissió comunitària del virus.

La campanya ha arribat a un total de 4.761 persones (1.967 dones i 2.794 homes), que han rebut informació sobre les mesures de prevenció de la Covid-19 a nivell comunitari i sobre les conductes de risc i la importància de la corresponsabilitat individual a l'hora d'evitar la transmissió del virus. Les quatre parelles de promotors de la salut de Creu Roja han treballat de dilluns a divendres de 16 a 20 h, els dissabtes d'11 a 14 i de 17 a 20 h, i els diumenges d'11 a 14 h i de 17 a 19 h, en punts cèntrics amb alta concentració de gent i activitat comercial: av. Barcelona – zona Estació – pl. Pearson, av. Barcelona – pl. Pere Esmendia, pl. Doctor Guardiet – c. Maximí Fornés; i zona del Mercat – rambla del Ferrocarril – mercadal.

Durant la campanya, els educadors han constatat que la majoria de persones que van pel carrer porten posada la mascareta correctament i que respecten la distància de seguretat en determinades situacions, com per exemple quan fan cua per entrar en un comerç. Tot i això, segons han comprovat també, segueix havent-hi gent que abaixa la guàrdia quan es treu la mascareta per ingerir aliments o begudes pel carrer, per parlar per telèfon o per fumar, o quan s'atura per conversar amb persones conegudes sense deixar la separació recomanada.

L'equip de sensibilització ha diferenciat dos grans grups de població entre les persones ateses. El primer, de caràcter majoritari, està format per individus que coneixen les mesures i les respecten, o bé demanen ajuda per poder-ho fer, ja sigui per manca de recursos o perquè tenen dubtes sobre la normativa. El segon, minoritari, l'integra aquella ciutadania que mostra desinterès per les mesures i que no accepta la sensibilització.

En el temps de funcionament de la campanya, els informadors han distribuït 887 mascaretes. La majoria de les seves intervencions han estat per no dur posat aquest element de protecció o per no fer-ho correctament (a la barbeta, amb el nas fora...).

 

Agents pel civisme

Aquesta campanya complementa la tasca habitual d'informació sobre la Covid-19 que realitzen les agents pel civisme. Durant l'any passat, l'equip municipal va dur terme 3.685 actuacions relacionades amb la pandèmia, que suposen més de la meitat de la seva activitat. A més, van donar suport, juntament amb Creu Roja, als dos cribratges massius organitzats a Rubí per tallar la cadena de transmissió comunitària.