Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop d’un miler de rubinencs i rubinenques han participat a la 2a edició de la Setmana de la Gent Gran Entre el 22 de setembre i el 6 d’octubre s’han organitzat activitats culturals, esportives, lúdiques i de sensibilització adreçades a aquest col·lectiu https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop d’un miler de rubinencs i rubinenques han participat a la 2a edició de la Setmana de la Gent Gran

Entre el 22 de setembre i el 6 d’octubre s’han organitzat activitats culturals, esportives, lúdiques i de sensibilització adreçades a aquest col·lectiu

L’espectacle teatral a càrrec de la companyia Tiamat Teatre ha estat una de les activitats més participatives (foto: Localpres).
L’espectacle teatral a càrrec de la companyia Tiamat Teatre ha estat una de les activitats més participatives (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha celebrat recentment la segona edició de la Setmana de la Gent Gran amb la voluntat de fer visible aquest col·lectiu i les seves necessitats. Entre el 22 de setembre i el 6 d’octubre s’han ofert diverses activitats culturals, esportives, lúdiques i de sensibilització on la gent gran ha estat la protagonista. Un miler de rubinencs i rubinenques han participat en alguna d’aquestes propostes.

Amb aquesta segona edició de la Setmana de la Gent Gran hem volgut tornar a posar en valor aquest col·lectiu i la important tasca que fa la nostra gent gran per a les seves famílies i la seva ciutat”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Entre les activitats que més han despertat l’interès de la gent gran destaquen la paella popular, que va tenir lloc el passat 30 de setembre, i l’espectacle teatral Cuatro canciones de amor y una habanera desesperada, de la companyia Tiamat Teatre, que es va representar aquest passat divendres. Com l’any passat, la visita guiada al Peacock Rubí Art Festival ha tornat a ser una de les propostes més ben valorades.

En aquesta segona edició s’han inclòs diverses novetats al programa d’activitats, que han gaudit d’una gran acceptació. És el cas, per exemple, de les passejades pel Rubí modernista i per l’entorn natural de Can Xercavins.

Tenint en compte que l’any passat el taller de risoteràpia va funcionar molt bé, en aquesta ocasió s’ha doblat l’oferta, organitzant dues sessions enlloc d’una.

També ha estat molt ben valorada pels assistents la xerrada La importància d’envellir sanament que, a banda de la part més teòrica, també ha comptat amb diferents exercicis perquè la gent gran conegui com mantenir correctament la musculatura malgrat el pas del temps.

Una ciutat com la nostra, amiga de la infància, ha de reconèixer i valorar el paper dels avis i àvies com a cuidadors i educadors dels nostres fills i filles”, ha comentat l’alcaldessa. Per això la Setmana de la Gent Gran ha inclòs dues activitats intergeneracionals, que són possibles gràcies a la feina conjunta del Consell Consultiu de la Gent Gran i el Consell de la Infància i l’Aldolescència. Es tracta de la visita guiada al Peacock Rubí Art Festival i de la presentació del documental Trencant mites entre generacions, que es va ajornar a causa de l’aturada general del 3 d’octubre i que s’ha reprogramat el dia 25 d’octubre a les 17.30 h a l’Ateneu. 

Imatges relacionades

La paella popular ha estat una de les activitats més participatives (foto: Localpres)
La paella popular ha estat una de les activitats més participatives (foto: Localpres)
Una altra de les activitats programades ha estat una paella popular (foto: Localpres)
Una altra de les activitats programades ha estat una paella popular (foto: Localpres)
L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha conversat amb alguns dels assistents a l'espectacle teatral (foto: Localpres)
L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha conversat amb alguns dels assistents a l'espectacle teatral (foto: Localpres)
La companyia Tiamat Teatre ha representat l'espectacle 'Cuatro canciones de amor y una habanera desesperada' (foto: Localpres)
La companyia Tiamat Teatre ha representat l'espectacle 'Cuatro canciones de amor y una habanera desesperada' (foto: Localpres)