Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Policia Local i Mossos sumen esforços en la campanya ‘Comerç segur’ Els dos cossos de seguretat patrullen conjuntament per garantir la seguretat durant les compres de Nadal i de rebaixes d’hivern https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Policia Local i Mossos sumen esforços en la campanya ‘Comerç segur’

Els dos cossos de seguretat patrullen conjuntament per garantir la seguretat durant les compres de Nadal i de rebaixes d’hivern

A les aglomeracions es recomana estar alerta (Foto: Localpres).
A les aglomeracions es recomana estar alerta (Foto: Localpres)

Policia Local I Mossos d’Esquadra han posat en marxa un any més la campanya ‘Comerç segur’ que persegueix l’objectiu de prevenir furts i robatoris durant un període on es disparen les compres. La iniciativa, que arreu de Catalunya es coneix com a ‘Operació Grèvol’, també promou consells de seguretat per evitar ensurts a les compres de Nadal i rebaixes, dues èpoques on creix l’afluència de gent al carrer i l’activitat als comerços de la ciutat.

Segons el regidor de Seguretat, Rafael Güeto, és “essencial que tots els rubinencs i rubinenques puguin gaudir amb tranquil·litat d’aquestes festes, passejar pel carrer i fer les seves compres amb total seguretat. Per això, és bàsica la feina policial i que els dos cossos de seguretat que tenim a la ciutat actuïn de manera coordinada però també cal que la ciutadania estigui alerta i segueixi els consells”.

El dispositiu, que fa 10 anys que s’activa a Rubí per aquestes dates, està en marxa des de la segona setmana de desembre i consta d’un increment el nombre de patrulles a peu i del contacte amb els comerciants a qui s’aconsella sobre mesures de seguretat. En paral·lel, l’operació inclou controls viaris a diversos punts de la ciutat i dels polígons industrials. Per a optimitzar els recursos, la ciutat es divideix en sis àrees comercials on es fixen les rutes dels agents i els punts que reclamen més atenció policial.

La intenció és prevenir els furts i robatoris ja sigui al carrer, dins els establiments comercials com a les llars en moments de l’any on la ciutadania acostumen a disposar de més diners en metàl·lic, es creen més aglomeracions de gent al carrer així els comerços i empreses incrementen els estocs.

Consells per prevenir furts i robatoris
La Policia Local ha emès un seguit de consells als ciutadans per prevenir la comissió de delictes durant aquestes dates, principalment robatoris i furts, ja sigui en establiments, a la via pública o a l’interior de vehicles.

Durant les compres es recomana tenir sota control permanent bosses de mà, carteres i diners, així com dur les bosses de mà tancades i sense que siguin visibles les compres, els moneders, les carteres, etc. Cal estar alerta davant de persones que s’acostin sospitosament o que ens distreguin amb converses sense motiu aparent i demanar que les operacions amb targetes de crèdit o de dèbit es facin en la nostra presència.

Quan es facin operacions en caixers automàtics, és recomanable tancar la porta i no permetre l’entrada d’altres persones, així com, abans de sortir, intentar detectar la presència de persones que puguin estar vigilant els nostres moviments. Pel que fa al propi caixer, cal controlar la possible presència de dispositius de gravació que permetin captar la clau d’accés o d’elements que puguin retenir la targeta al caixer.

Pel que fa al cotxe, es recomana no deixar el vehicle estacionat amb les compres o bosses de mà visibles des de l’exterior.