Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Places disponibles a diversos cursos de formació professional del Servei d’Impuls a l’Ocupació Aquest mes comencen diverses accions formatives dins el programa FOAP, subvencionat pel SOC i els Fons Socials Europeus https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/places-disponibles-a-diversos-cursos-de-formacio-professional-del-servei-d2019impuls-a-l2019ocupacio/@@images/image/preview

Places disponibles a diversos cursos de formació professional del Servei d’Impuls a l’Ocupació

Aquest mes comencen diverses accions formatives dins el programa FOAP, subvencionat pel SOC i els Fons Socials Europeus
Taller de mecànica del Rubí+D.
Taller de mecànica del Rubí+D

Algunes de les accions formatives organitzades pel Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí dins el programa Formació d’Oferta en Àrees Professionals Prioritàries (FOAP) encara disposen de places vacants. Durant aquest mes de març, s’inicien cursos de diversos sectors professionals: serveis socioculturals i a la comunitat, hostaleria i turisme, fabricació mecànica, comerç i màrqueting, i energia i aigua.

Aquest dimecres 12 de març, comença la formació de Mecanitzat per arrencament de llimadura, adreçada a persones amb graduat en ESO. El curs consta de 630 hores i es desenvoluparà en horari de matí des d’ara i fins al 20 d’octubre.

El dia 17, arrencarà l’acció formativa de Serveis de bar i cafeteria, consistent en 650 hores que s’impartiran en horari de tarda fins al 29 d’octubre. Per acollir-se a aquest curs també cal el graduat en ESO.

El 23 de març, s’iniciaran les classes d’Organització i gestió de magatzem, amb un total de 400 hores previstes en horari de matí fins al 24 de juliol. En aquest cas, la formació s’adreça a persones amb batxillerat i coneixements previs relacionats amb el sector administratiu i/o logística.

L’últim curs que està previst que comenci aquest mes de març és el d’Atenció sociosanitària a persones en el domicili, de 620 hores. La formació, que finalitzarà el 28 d’octubre, està pensada per a persones amb graduat escolar i capacitat per treballar amb persones dependents.

A banda d’aquestes accions, es manté la inscripció oberta per a altres cursos que, malgrat estar complets, admeten persones en reserva. És el cas de les formacions sobre Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars fotovoltaiques (550 hores) i Muntatge i manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques (590 hores), que van iniciar-se a principis de mes. També ha començat ja però admet nous alumnes el curs d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, que consta de 470 hores de formació en horari matinal.

Formació en àrees prioritàries
El programa FOAP està subvencionat enguany amb 590.000 €, pràcticament el doble que l’any anterior. Això ha permès incrementar notablement l’oferta formativa i el nombre de persones que se’n podran beneficiar: 619 enfront de les 126 de l’any passat. En total, s’impartiran 15 cursos de contingut especialitzat que abasten diversos sectors professionals ─energia i aigua, electricitat i electrònica, administració, serveis socioculturals i a la comunitat, hostaleria i turisme, fabricació mecànica, i comerç i màrqueting─. Totes aquestes accions, amb una durada d’entre 220 i 940 hores, permetran obtenir un certificat de professionalitat, amb l’única excepció de l’anglès, que tot i així donarà accés a l’examen oficial corresponent al nivell del curs.

Els cursos s’adrecen principalment a aturats demandants d’ocupació, tot i que també estan oberts a treballadors en actiu ─un màxim d’un 20% dels alumnes─. Del total d’alumnes, un 25% han de ser joves menors de 30 anys i, prioritàriament, inscrits al programa de Garantia Juvenil.

Les persones interessades en aquestes accions poden demanar més informació i formalitzar la seva inscripció a través del web del Servei d’Impuls a l’Ocupació, de la pàgina del Servei d’Ocupació de Catalunya o bé presencialment al Servei de Primera Acollida, a l’edifici Rubí+D. Els cursos s’imparteixen als espais homologats d’aquest mateix equipament i del Centre Cívic del Pinar “La Cruïlla”.