Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Persones usuàries de la Font del Ferro aprenen tècniques artístiques a edRa L’escola municipal ofereix un taller setmanal en què es fomenta la creativitat de les persones amb discapacitat intel·lectual https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Persones usuàries de la Font del Ferro aprenen tècniques artístiques a edRa

L’escola municipal ofereix un taller setmanal en què es fomenta la creativitat de les persones amb discapacitat intel·lectual

El professor Jorge Vicente ajuda l’alumnat a dominar diferents tècniques artístiques (foto: Ajuntament de Rubí).
El professor Jorge Vicente ajuda l’alumnat a dominar diferents tècniques artístiques (foto: Ajuntament de Rubí)

Nou persones usuàries dels Serveis d’Atenció Diürna de la Font del Ferro assisteixen des del mes de febrer a un taller de tècniques artístiques a l’Escola d’Art i Disseny edRa. La iniciativa vol despertar l’interès per l’art entre la ciutadania amb discapacitat intel·lectual i acostar-li diferents formes d’expressar la seva creativitat.

El taller consta de deu sessions amb periodicitat setmanal en què s’aborden diverses especialitats artístiques. A les primeres classes, l’alumnat va elaborar màscares de Carnaval amb vista al concurs que organitza cada any l’escola i el resultat va ser tan bo que un dels usuaris de la Font del Ferro, l’Esteban, va ser premiat amb un accèssit. En classes posteriors, les persones assistents al taller han treballat tècniques de dibuix i tipografia, i properament experimentaran amb la ceràmica i el dibuix al natural.

Les sessions són impartides per un professor d’edRa i compten amb l’acompanyament d’un monitor de la Font del Ferro, que dona suport a la tasca d’aprenentatge dels assistents. Són classes flexibles en què, després d’unes primeres nocions tècniques, l’alumnat pot escollir com vol treballar.

Tant edRa com la Font del Ferro fan una excel·lent valoració del funcionament del taller. La idea de l’escola municipal és seguir treballant en aquesta línia, obrint les seves activitats a altres col·lectius amb necessitats especials amb la voluntat de posar la creació artística a l’abast de tothom.

Una escola integradora
La idea d’organitzar aquest taller va sorgir arran del projecte La sabata de l’altr@, en el marc del qual la Font del Ferro, altres col·lectius i serveis de l’àmbit de la diversitat funcional i edRa van col·laborar per conscienciar la població sobre la situació de les persones amb discapacitat. Els participants en aquesta iniciativa van elaborar sabates de fang que simbolitzaven l’empatia necessària a l’hora de tractar les persones amb diversitat funcional i, entre aquestes obres, se’n va escollir una perquè edRa la reproduís en gran format. La sabata es va exposar al costat de la resta de peces originals coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional.

Abans d’aquesta iniciativa, algunes persones usuàries dels Serveis d’Atenció Diürna de la Font del Ferro ja havien treballat també amb el professor d’edRa Pep Borràs en la confecció d’unes escultures per a l’exposició commemorativa del 25è aniversari de la Fira d’Art i Pagesia de Sant Galderic. Algunes d’aquestes obres, elaborades amb materials reciclats, es poden veure ara a les instal·lacions del viver de la Font del Ferro.