Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oriéntate en tu voluntariado i l’Ajuntament porten a Rubí un nou ‘Giving Tuesday’ Fins dissabte 2 de desembre, la ciutadania podrà gaudir de diverses propostes arreu de la ciutat adreçades a demostrar que ajudar és més fàcil del que pensem i que qualsevol petit gest és valuós. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Oriéntate en tu voluntariado i l’Ajuntament porten a Rubí un nou ‘Giving Tuesday’

Fins dissabte 2 de desembre, la ciutadania podrà gaudir de diverses propostes arreu de la ciutat adreçades a demostrar que ajudar és més fàcil del que pensem i que qualsevol petit gest és valuós.

Les activitats han començat aquest dimarts amb una parada al Mercat Municipal.
Les activitats han començat aquest dimarts amb una parada al Mercat Municipal

El Giving Tuesday és una proposta d’abast internacional que intenta respondre al consumisme propi de les festes nadalenques i, de manera especial, al que es promou durant les jornades del Black Friday i del Cyber Monday. Per oposició a aquestes dates que conviden a comprar, el Giving Tuesday és un moviment global sense ànim de lucre que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia a celebrar l’acció de donar; ja siguin aliments, diners, temps o objectes de segona mà. A Rubí, la iniciativa és fruït de la col·laboració entre l’Ajuntament de Rubí i l’entitat Oriéntate en tu voluntariado que, per segon any consecutiu,  proposen activitats a partir d’aquest dimarts 28 de novembre que culminaran dissabte 2 de desembre amb la Festa del Voluntariat de Rubí. “Vull animar tota la ciutadania a participar de les activitats programades. Rubí ha estat històricament una ciutat solidària i cal que no ho deixem de ser. Aquelles persones que estan en una situació desafavorida, ja sigui per raons estructurals com per la crisi econòmica, necessitem del nostre suport” ha dit la regidora de Serveis a les Persones, Marta García.

Enguany, aquesta iniciativa creix amb la celebració de més activitats. Aquest dimarts hi haurà dues parades informatives: al Mercat Municipal (10 – 13 h) i a plaça Catalunya (16.30 a 18.30 h). A la tarda, el solar del Centre Democràtic Republicà a la plaça del Doctor Guardiet serà l’escenari per a una exposició sobre les refugiades de Rubí Acull  que es podrà veure  de 17 a 20 h fins divendres. Tres entitats han preparat una xerrada diària a les 19 h l’Ateneu Municipal: Rubí d’Arrel organitza dimecres 29 “El paisatge amb noms i cognoms”; el Banc de Sang i Teixits oferirà la xerrada “I tu, dones vida?” dijous 30 i divendres 1 de desembre, Rubí Solidari ha preparat una conferència sobre el terratrèmol del Nepal. A més, diversos comerços de la ciutat organitzen un recapte solidari.

Dissabte 2 de desembre, la plaça del Doctor Guardiet s’omplirà amb un Fira d’entitats que inclou exposicions, tallers i accions solidàries a càrrec de les entitats participants. Així, hi ha previst que l’artista Pablo Navas elabori un graffitti sobre la crisi de les refugiades (10 h), la presència de la unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits (de 10 a 14 h i de 17 a 20 h), un taller d’art amb APDIR (10.45 h), activitats dirigides a la infància a càrrec de Creu Roja i Espai Idiomes (12 h) i una Performance per a les refugiades amb Escena 13 (18 h). Com l’any passat, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler participarà a la jornada de dissabte amb una parada de llibres solidària. Esther López de l’entitat Oriéntate en tu voluntariado ha agraït el suport a l’Ajuntament de Rubí i ha posat l’accent en el fet que la festa proposa “activitats familiars i permetrà a la ciutadania conèixer diferents opcions per ser solidari a Rubí, de fet la ciutadania ja es pot sumar a qualsevol de les activitats que proposem o col·laborar amb la recollida d’aliments”, afirma López.