Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per participar als projectes de millora de la competitivitat de l’Oficina de Serveis a l’Empresa Les empreses rubinenques poden participar en un total de sis accions orientades a millorar diferents aspectes de la seva gestió https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obertes les inscripcions per participar als projectes de millora de la competitivitat de l’Oficina de Serveis a l’Empresa

Les empreses rubinenques poden participar en un total de sis accions orientades a millorar diferents aspectes de la seva gestió

Els projectes s'han presentat a la Masia de Can Serra.
Els projectes s'han presentat a la Masia de Can Serra

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí ha presentat aquest dijous els projectes de millora de la competitivitat 2015, impulsats en el marc del Pla de mesures anticrisi. Més d’una vintena de representants d’empreses de la ciutat han assistit a la sessió informativa, on s’han exposat els continguts de les sis accions previstes per aquest any: Quadre de comandament, Finançament a mida, Innovem a Rubí, Innovem a l’Empresa – Xarxa Rubí Empresa, Iniciació a l’exportació, Consolidació a l’exportació i Diversificació internacional.

El tinent d’alcaldia i regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, ha donat la benvinguda als participants tot destacant la rellevància que tenen els projectes de competitivitat empresarial dins les polítiques de promoció econòmica de l’Ajuntament. L’edil ha explicat que aquestes accions busquen l’èxit: “L’esforç està encarat a l’objectiu que tots els projectes que es vulguin començar o que ja estiguin en marxa a Rubí acabin amb èxit”. El regidor també s’ha referit a l’alt grau de satisfacció expressat per les empreses que han participat anteriorment en alguna d’aquestes accions.

Els projectes de millora de la competitivitat empresarial tenen com a objectiu acompanyar les empreses en la millora dels seus recursos mitjançant l’estratègia, la generació de valor diferencial i la innovació en xarxa. L’any passat, un total de 50 companyies locals de diversa envergadura van rebre assessorament en el marc d’aquestes accions.

La sessió informativa d’aquest dijous s’ha iniciat amb la presentació del projecte Quadre de comandament, que ja suma cinc edicions. Aquesta acció està orientada a millorar la competitivitat i la presa de decisions de l’empresa mitjançant sessions personalitzades en què s’ajuda els participants a fer un control d’aquelles variables que intervenen en l’assoliment dels seus objectius. El projecte s’adreça a companyies que volen implantar o millorar el seu quadre de comandament.

A continuació, s’ha exposat l’acció Finançament a mida, pensada per a empreses que volen accedir a finançament bancari o optimitzar la seva tresoreria per tal de ser més competitives.

Durant la sessió també s’ha donat a conèixer el projecte Innovem a Rubí, Innovem a l’empresa – Xarxa Rubí Empresa, que arriba enguany a la segona edició. Aquesta acció s’adreça a empreses que volen innovar, diferenciar-se i buscar la complementarietat mitjançant la sinergia i la col·laboració en xarxa.

Els altres tres projectes que s’han presentat s’ocupen de les diverses fases del procés d’internacionalització: iniciació, consolidació i diversificació. En el marc d’aquestes accions, les empreses reben assessorament per començar o consolidar la seva experiència exportadora, així com per introduir-se en nous mercats.

Inscripcions obertes
Les empreses interessades en qualsevol dels projectes de millora de la competitivitat empresarial 2015 ja poden formalitzar la seva inscripció adreçant-se a la seu de l’Oficina de Serveis a l’Empresa, a la Masia de Can Serra, trucant al telèfon 93 588 70 00 ext. 1439, o bé enviant un correu electrònic a . La informació detallada sobre cadascuna de les accions es pot consultar al web de Rubiempresa.

El procés de selecció de les empreses participants es farà entre aquest mes de maig i juny, i els projectes es desenvoluparan entre el juny i el novembre.

Els projectes de millora de la competitivitat empresarial estan subvencionats al 100% per l’Ajuntament de Rubí ─dins el Pla de mesures anticrisi 2015─ i la Diputació de Barcelona.

Imatges relacionades

Més d'una vintena de representants d'empreses han estat presents a la jornada
Més d'una vintena de representants d'empreses han estat presents a la jornada
El regidor Jaume Buscallà ha presentat la jornada
El regidor Jaume Buscallà ha presentat la jornada