Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per als nous tallers de l’Espai Jove Torre Bassas L’equipament juvenil estrenarà aquest mes un servei d’assessoria de temàtica sexual i de parella https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obertes les inscripcions per als nous tallers de l’Espai Jove Torre Bassas

L’equipament juvenil estrenarà aquest mes un servei d’assessoria de temàtica sexual i de parella

Els joves podran apuntar-se a tallers de grafitis (foto: Localpres).
Els joves podran apuntar-se a tallers de grafitis (foto: Localpres)

L’Espai Jove Torre Bassas ha obert les inscripcions per als nous tallers gratuïts que es duran a terme entre els mesos d’abril i juny. La formació combina propostes clàssiques com els tallers de balls llatins, grafiti, guitarra o teatre amb iniciatives que aprofundeixen en temàtiques específiques, com per exemple un taller per practicar l’anglès mitjançant sèries de televisió o un altre per aprendre a fer els deures de forma divertida.

Les inscripcions per als 13 tallers programats es poden fer fins al 21 d’abril al web de Rubí Jove.

A més, l’Espai Jove Torre Bassas preveu dues accions formatives gratuïtes de 30 hores cadascuna: la segona edició del curs de llengua de signes (mòdul A) i una formació pensada per potenciar les habilitats personals del joves mitjançant el mindfulness, el coaching i la intel·ligència emocional. Les inscripcions per al primer es poden fer fins al 19 d’abril mentre que les persones interessades a apuntar-se al segon ho hauran de fer entre el 24 d’abril i el 5 de maig.

Les diferents assessories especialitzades són un altre dels punts forts de la programació de primavera de l’Espai Jove Torre Bassas. Entre aquestes, destaca el nou consultori sexual i de parella, pensat per ajudar de forma confidencial els joves a gaudir plenament de la seva sexualitat. El servei s’oferirà l’últim dimarts de cada mes de 17 a 19 h.

L’equipament juvenil també disposarà d’una assessoria sociolaboral jove, en el marc de la qual s’oferiran diversos tallers, d’un Punt Jove LGTBI i d’una assessoria sobre mobilitat internacional i immigració.

La primavera la sang altera
Durant el mes de maig, l’Espai Jove Torre Bassas ha previst diverses activitats per celebrar l’època primaveral. Aquestes inclouen la xerrada Sóc guap@?, dedicada a reflexionar sobre la imatge que volen projectar els joves i com això els condiciona (3 de maig), un taller sobre cuina saludable (10 de maig), l’espai de reflexió On aprenem sexe les noies? On aprenem sexe els nois? (25 de maig) i un partit de bàsquet (30 de maig).

Pel que fa a les activitats culturals, l’equipament juvenil segueix apostant per donar difusió als joves creadors rubinencs. Entre les propostes programades, figuren l’original Exposició sense artista! que organitza el col·lectiu SiArt el 28 d’abril, el festival Addictes al microteatre que tindrà lloc el 29 d’abril, un col·loqui d’artistes rubinencs de diferents disciplines (26 de maig) i una proposta de happening que es farà el 16 de juny a la plaça del Doctor Guardiet, també a càrrec de SiArt.

La música també hi serà present de la mà de l’associació Musikgard, que organitzarà dues noves jams (12 de maig i 2 de juny) i l’espectacle Tu kara(oke) me suena! (19 de maig).

Aquest trimestre, es preveuen igualment dues xerrades-debat sobre dansa centrades a l’Equador (5 de maig) i el Senegal (9 de juny).

Com és habitual, l’Espai Jove Torre Bassas també es farà ressò de diverses commemoracions. És el cas del Dia de la Terra, que se celebrarà el 27 d’abril amb la presentació de l’hort de cultiu biològic de l’equipament, i de la commemoració el 2 de maig del Dia Internacional contra l’Assetjament Escolar, en el marc del qual es presentarà un estudi amb càmera oculta impulsat per la Plataforma de Afectados por el Bullying Alan Món.

Amb motiu de Sant Jordi, l’equipament juvenil també ha previst un concurs de fotografia a través d’Instagram i un altre de relats per Twitter que tindran lloc entre el 17 d’abril i el 14 de maig. Per participar-hi, només cal publicar utilitzant les etiquetes #rubicity i #StJordiTB.