Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per a la 37a edició del Cros Escolar La competició, adreçada a infants i joves, tindrà lloc el proper diumenge 21 de desembre al bosc de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obertes les inscripcions per a la 37a edició del Cros Escolar

La competició, adreçada a infants i joves, tindrà lloc el proper diumenge 21 de desembre al bosc de Ca n’Oriol

D’esquerra a dreta: José Manuel Santamaría, Josep Manel Castro i David Bea (foto: Localpres).
D’esquerra a dreta: José Manuel Santamaría, Josep Manel Castro i David Bea (foto: Localpres)

El bosc de Ca n’Oriol acollirà el proper diumenge 21 de desembre la 37a edició del Cros Escolar de Rubí, organitzat per l’Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí (UAR). La competició consistirà en una dotzena de curses, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí en els circuits habilitats per a l’ocasió.

Durant la presentació del Cros Escolar, el regidor d’Esports, Josep Manel Castro, ha recordat la importància de dinamitzar l’esport entre els nens i nenes de la ciutat: “L’esport no només és salut, com s’ha dit sempre, sinó que també és una actitud davant la vida i davant de situacions complexes de superació. I què millor que una cursa, en aquest cas camp a través, per fomentar aquesta actitud”.

A diferència d’anys anteriors, la jornada només inclourà el Cros Escolar i no pas les categories adultes (junior, sènior i veterans). El motiu és que en aquestes categories ha anat caient el nombre de participants i els organitzadors han preferit centrar esforços en els més joves. Segons el president de la Unió Atlètica Rubí, José Manuel Santamaría, “la principal novetat d’aquest any és la supressió d’una sèrie de categories federatives que no tenien molta raó de ser perquè, a banda que eren categories de poca participació, aquí el que volem és fomentar les categories escolars”.  

Les curses recorreran distàncies d’entre 500 i 4.500 metres en funció de l’edat i del sexe dels corredors. La primera, corresponent a la categoria open –a la qual hi poden participar corredors de totes les edats fora de les categories escolars–, s’iniciarà a les 9.30 h mentre que l’última, la de les corredores benjamins, està prevista per a les 13 h.

Les inscripcions per participar al 37è Cros Escolar s’han de formalitzar abans del 18 de desembre a les 20 h a través dels centres educatius. El professorat d’educació física serà l’encarregat d’apuntar els atletes en un full que ja es pot descarregar des de l’apartat d’Esports del web de l’Ajuntament o des de la pàgina de la UAR. Aquest s’ha d’enviar, ja emplenat, a l’adreça . Els dorsals els haurà de recollir cada participant el mateix dia de la cursa, fins a una hora abans de la competició, a les carpes habilitades a Ca n’Oriol. José Manuel Santamaría ha destacat la col·laboració de les escoles a l’hora d’organitzar el Cros Escolar: “Elles són el principal bressol de la participació. Esperem que aquest any el Cros sigui molt participatiu, esperem arribar als 1.500 atletes”.

Està previst lliurar un trofeu acreditatiu als tres primers classificats de la general i als tres millors de la classificació local de les curses escolars. A més, tots els participants podran gaudir d’un refresc i de servei sanitari en cas de necessitat.

Un Cros solidari
Per segon any consecutiu, el Cros Escolar anirà acompanyat d’una campanya de recollida d’aliments en col·laboració amb la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater Nadal, ASAB i Càritas. Els atletes podran donar els productes en el moment de recollir el seu dorsal, a les carpes disposades per aquesta funció. També els familiars i el públic en general podran fer les seves aportacions durant la jornada.

Com és habitual, els aliments més necessaris són oli d’oliva, farina, llaunes de tonyina, tomàquet en conserva i galetes de tipus Maria. David Bea, tècnic de Creu Roja, ha demanat que la data de caducitat dels aliments que es donin sigui el més llarga possible. “Ara ens trobem amb un boom de molta recollida de menjar –fruit del gran recapte d’aquest cap de setmana, en què s’han recollit uns 30.000 quilos d’aliments– però és evident que la gent continuarà necessitant aquesta ajuda [...] i per tant cal que la data de caducitat sigui ben llarga perquè tinguem aquesta franja per poder entregar el menjar a la gent que ho necessiti”.

El regidor d’Esports, Josep Manel Castro, ha afegit que “durant el 2014, i gràcies a la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, s’han atès més de 2.000 famílies a la ciutat, és a dir que estem parlant al voltant de 7.000 persones que s’han beneficiat de la solidaritat dels rubinencs. Aquest any espero que sigui igual o millor que l’any passat i que el Cros Escolar sigui una activitat important no només a nivell esportiu, sinó també a nivell social”. 

Imatges relacionades

Durant el Cros Escolar es recolliran aliments que la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social repartirà entre els rubinencs necessitats (foto: Localpres)
Durant el Cros Escolar es recolliran aliments que la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social repartirà entre els rubinencs necessitats (foto: Localpres)