Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les convocatòries del Concurs de comparses de Carnaval i del Concurs de màscares Els premis per als tres grups guanyadors del Concurs de comparses seran de 1.400 €, 700 € i 400 € respectivament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les convocatòries del Concurs de comparses de Carnaval i del Concurs de màscares

Els premis per als tres grups guanyadors del Concurs de comparses seran de 1.400 €, 700 € i 400 € respectivament

El Concurs de comparses es resol en el marc de la rua de Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El Concurs de comparses es resol en el marc de la rua de Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha obert les inscripcions per al Concurs de comparses de Carnaval 2023, que se celebrarà el proper 18 de febrer en el marc de la tradicional rua. Els tres millors grups rebran com a premi 1.400 €, 700 € i 400 € (imports bruts) respectivament.

Les comparses que vulguin participar al concurs hauran d’estar formades per un mínim de cinc persones. El jurat, integrat per diverses persones vinculades al teixit associatiu local i al món de l’animació cultural, les puntuarà segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, l’ambientació musical i els elements complementaris de figuració. Per valorar tots aquests aspectes, el jurat circularà d’incògnit al llarg de l’itinerari, per la qual cosa és aconsellable que els grups facin coreografies i figures en moviment durant tota la desfilada.

Les comparses que estiguin interessades a participar al concurs s’hi han d’inscriure fins al dilluns 13 de febrer a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o bé a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Rubí.

Els premis del Concurs de comparses de Carnaval es lliuraran el dilluns 20 de febrer al Museu Municipal Castell (MMUC).

Aquest any el Carnaval s’iniciarà el 16 de febrer, Dijous Gras, i finalitzarà amb el tradicional enterrament de la Sardina el 22 de febrer.

       

36è Concurs de màscares

El Carnaval també es prepara a Rubí amb l’obertura de la convocatòria del 36è Concurs de màscares organitzat per l’Associació d’alumnes i exalumnes de l’escola edRa +e. El certamen està obert a qualsevol persona més gran de 4 anys i es divideix en les categories següents: de 4 a 9 anys (categoria A), de 10 a 15 anys (categoria B) i de 16 en endavant (categoria C).

Les persones participants podran presentar una única màscara original que no hagi pres part en cap altre concurs. Hauran de fer una fotografia de l’obra posada sobre el rostre d’algú i publicar-la preferiblement en un compte d’Instagram personal ─en el cas dels menors d’edat, s’haurà de pujar a l’Instagram d’alguna de les persones que en sigui tutor/a legal─, acompanyada de l’etiqueta #36concursdemascares i de la menció @edradisseny. En paral·lel, caldrà que enviïn emplenada la butlleta de participació ─disponible properament─ al correu concurs@artedra.net. En cas de no tenir un perfil a Instagram, la imatge es podrà enviar directament al correu concurs@artedra.net juntament amb la butlleta de participació, i serà publicada al compte de l’Escola d’Art i Disseny edRa.

Posteriorment, totes les persones participants que ja hagin presentat les fotografies de les seves màscares hauran de fer lliurament de les obres al centre situat a l’Escardívol, per tal que puguin integrar-se en la tradicional exposició.

El termini de presentació dels treballs es tancarà el divendres 10 de febrer a les 21 h i el veredicte es farà públic el dijous 16 de febrer, coincidint amb la inauguració de l'exposició de màscares a edRa.

Tots els infants participants a la categoria A rebran un premi sorpresa. Pel que fa a la categoria B, la persona guanyadora rebrà 70 € en material artístic, mentre que l’accèssit serà recompensat amb material per valor de 30 €. En el cas de la categoria C, l’autor/a de la màscara guanyadora rebrà material artístic valorat en 100 € i la possibilitat d’assistir gratuïtament a un taller trimestral d’edRa. La persona que obtingui l’accèssit en aquesta categoria rebrà material artístic per valor de 75 €.