Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obert el termini per demanar les ajudes al transport escolar per l’alumnat del Joan Maragall i el JV Foix L’Ajuntament de Rubí manté el suport a les famílies que tenen dificultats per assumir el cost del transport escolar fins a aquests dos centres educatius i ofereix la possibilitat de demanar una bonificació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obert el termini per demanar les ajudes al transport escolar per l’alumnat del Joan Maragall i el JV Foix

L’Ajuntament de Rubí manté el suport a les famílies que tenen dificultats per assumir el cost del transport escolar fins a aquests dos centres educatius i ofereix la possibilitat de demanar una bonificació

L’escola Joan Maragall en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – César Font).
L’escola Joan Maragall en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – César Font)

Aquest dilluns, s’ha obert el període per sol·licitar les subvencions per al transport escolar discrecional no obligatori de l’alumnat matriculat a l’Escola Joan Maragall i a l’Institut JV Foix per al curs 2020-2021. Poden demanar la subvenció  les famílies de l’alumnat matriculat al segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. El termini per a presentar les sol·licituds és del 21 de setembre al 2 d’octubre, ambdós inclosos i la presentació de la petició es farà preferentment de forma telemàtica a través d’aquest enllaç de la seu electrònica. Per a poder fer el tràmit telemàtic,  cal disposar d’un certificat electrònic (idCAT, eDNI) o estar donats d’alta al servei idCAT mòbil per identificar-vos. Podeu obtenir l'IdCAT mòbil de forma immediata a través del següent enllaç: https://idcatmobil.seu.cat/.

De manera excepcional, aquelles famílies que tinguin dificultats per presentar la sol·licitud de manera telemàtica podran fer el tràmit presencialment a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) amb cita prèvia o al centre educatiu on està matriculat l’alumne. La tramitació al centre escolar només estarà oberta del 22 al 30 de setembre, a l’escola Joan Maragall  de 9 a 13 h i de 15 a 17:30 h i a l’Institut J.V. Foix  de 9 a 14 h  i dimarts i dijous de 16 a 18.30 h. Els centres educatius no recolliran sol·licituds fora d’aquestes dates i aquests horaris.

Per a poder ser beneficiari de l’ajuda, l’Agencia Tributària exigeix com a requisit la presentació de la següent documentació:

  • Usuaris de transport menors de 14 anys: hauran d’aportar el DNI o en el seu defecte el NIF.
  • En el cas de voler sol·licitar el NIF cal demanar a l’Agencia Tributària l’alta al cens d’obligats tributaris i NIF a través del model 030. Per poder tramitar-lo caldrà que el pare o la mare aportin fotocòpia i original del DNI i llibre de família.
  • Usuaris de transport majors de 14 anys: hauran d’aportar obligatòriament el DNI.
  • Declaració responsable del sol·licitant sobre obligacions fiscals i tributàries, sobre compliment de requisits per ser beneficiari i sobre la no obtenció d’altres ajuts pel mateix concepte.
  • Fotocòpia del document d’identitat de tots els membres de la unitat familiar. En cas que l’obtenció d’aquest document no sigui obligatòria, es presentarà el llibre de família.

El transport escolar fins aquests dos centres educatius es gestiona des del Consell Comarcal del Vallès Occidental. La despesa es divideix en 3 rebuts al llarg de l’any. L’Ajuntament de Rubí manté el suport a les famílies que tenen dificultats per assumir el cost del transport escolar fins a aquests dos centres educatius i ofereix la possibilitat de rebre la bonificació d’un rebut, dos o tots tres, en funció de la seva renda.

Per fer consultes sobre la presentació de les sol·licituds, les famílies es poden adreçar al Servei d’Infància i Educació de l’Ajuntament de Rubí al telèfon 93 588 70 00 o bé enviar un correu electrònic a educacio@ajrubi.cat