Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Noves restriccions per contenir la Covid-19 Des d’aquest dimarts, els establiments comercials de 24 hores hauran de tancar entre les 22 i les 7 h i els equipaments cívics només poden realitzar activitats no presencials https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Noves restriccions per contenir la Covid-19

Des d’aquest dimarts, els establiments comercials de 24 hores hauran de tancar entre les 22 i les 7 h i els equipaments cívics només poden realitzar activitats no presencials

La Cruïlla en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La Cruïlla en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest dimarts han entrat en vigor noves restriccions acordades per la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de contenir la Covid-19. Les mesures modifiquen o amplien les que es van començar a aplicar divendres i, de moment, seran vigents fins a la mitjanit del 31 d’octubre.

La resolució del govern català afecta les activitats d’hoteleria i restauració i els equipaments cívics. Les botigues de conveniència, els establiments comercials annexos a les gasolineres i els establiments de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda, i tots els establiments comercials ubicats en municipis turístics d'acord amb el que estableix l'article 38 de la Llei 18/2017, de l'1 d'agost, de comerç, serveis i fires, no poden romandre oberts ni portar a terme cap activitat de venda entre les 22 i les 7 h. Així, les botigues que obren 24 hores, només podran estar obertes de dia.

En relació als equipaments cívics, no s’hi poden realitzar activitats cíviques i comunitàries en grup que impliquin presencialitat. Amb aquesta mesura, es vol reduir la interacció social per minimitzar tant com es pugui el risc de transmissió comunitària del virus. Només es permet l'activitat que compleix una funció social d'especial rellevància com ara activitats d'intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d'educació en el lleure d'infants, adolescents i programes de suport juvenil, i activitats d'intervenció social com ara menjadors socials. Les associacions de veïns i veïnes també es tanquen al públic.

Afectacions municipals
L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez ha emès un ban amb les mesures especials en matèria de salut pública i fa una crida “a la solidaritat, la col·laboració i la responsabilitat ciutadana per evitar contagis i rebrots de la Covid-19”.

Seguint la resolució que ha entrat en vigor aquest dimarts, els centres cívics de la ciutat han de tancar al públic. Això inclou també La Cruïlla – Centre Cívic del Pinar que només podrà oferir activitats no presencials per via telemàtica. L’Espai Jove Torre Bassas es manté obert en tant que és un espai con s’hi ofereixen programes de suport juvenil. Rubí Jove aplica estrictament les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries.

Fitxers relacionats