Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nou escoles de Rubí s'adhereixen a la campanya "Dents fortes i sanes" La iniciativa, promoguda per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, té com a objectiu fomentar una bona higiene bucodental entre l'alumnat de primer de primària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nou escoles de Rubí s'adhereixen a la campanya "Dents fortes i sanes"

La iniciativa, promoguda per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, té com a objectiu fomentar una bona higiene bucodental entre l'alumnat de primer de primària

Imatge promocional de la campanya (font: Agència de Salut Pública de Catalunya).
Imatge promocional de la campanya (font: Agència de Salut Pública de Catalunya)

El Servei de Salut Pública de l'Ajuntament de Rubí ha distribuït en els darrers dies un estoig d'higiene bucodental entre 362 alumnes de primer de primària de les escoles Liceu Politècnic, Montserrat, Pau Casals, Ramon Llull, Regina Carmeli, Ribas, Rivo Rubeo, Teresa Altet i Torre de la Llebre. El material forma part de la campanya Dents fortes i sanes, que impulsa l'Agència de Salut Pública de Catalunya amb l'objectiu de potenciar la raspallada dental com a mesura clau per a la prevenció de les càries i d'altres malalties de la boca.

L'estoig conté un raspall petit de filaments suaus i un tub de pasta de dents fluorada, està fet de plàstic perforat per evitar la humitat i disposa d'un espai per posar-hi el nom i la classe de l'infant. El material s'ha repartit entre les nou escoles de Rubí que han volgut adherir-se a la campanya, juntament amb informació sobre higiene bucodental i l'accés a un vídeo demostratiu.

La higiene correcta de les dents implica conèixer bé la tècnica de raspallat i fer-la de forma rutinària després de cada àpat o, com a mínim, dos cops al dia. Els nens i nenes de primer de primària tenen l'edat idònia per aprendre a raspallar-se correctament les dents i adquirir aquest hàbit de salut bucodental per a la resta de la seva vida.