Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Neix la Taula per a l’Èxit Educatiu de Rubí amb la voluntat de lluitar contra la segregació escolar El nou òrgan de participació i de treball s’ha reunit per primera vegada aquest dilluns, iniciant un camí que faran conjuntament administració, centres i famílies https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Neix la Taula per a l’Èxit Educatiu de Rubí amb la voluntat de lluitar contra la segregació escolar

El nou òrgan de participació i de treball s’ha reunit per primera vegada aquest dilluns, iniciant un camí que faran conjuntament administració, centres i famílies

L’alcaldessa, dirigint-se als i les membres de la Taula per a l’Èxit Educatiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa, dirigint-se als i les membres de la Taula per a l’Èxit Educatiu (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Aquest dilluns s’ha constituït la Taula per a l’Èxit Educatiu de Rubí, sorgida d’una demanda del Consell Escolar Municipal. Es tracta d’un espai de participació i de treball conjunt de tota la comunitat educativa de la ciutat, que neix amb un doble objectiu: d’una banda, l’èxit de l’educació que s’ofereix a Rubí i, de l’altra, l’eradicació de la segregació escolar.

Entenem que la igualtat d’oportunitats, l’equitat educativa, ha de ser el punt de partida del sistema educatiu i d’aquesta taula, un òrgan que ha de servir perquè la comunitat educativa pugui valorar i millorar el que s’ofereix i, a la vegada, lluitar contra la segregació, una preocupació recurrent al Consell Escolar”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, durant la seva intervenció. “La taula es diu Taula per a l’Èxit Educatiu. I l’èxit educatiu passa per eradicar la segregació escolar”.

La taula està formada pel Consell Escolar Municipal, Inspecció del Departament d’Educació, el Servei d’Infància i Educació, l’OME, l’EAP, el PEE, Serveis Socials, els serveis de Diversitat funcional, Esports, Cultura, Mobilitat i Joventut, Rubiforma – treball formació per l’ocupació, les AFAs, les direccions dels centres educatius públics i concertats, les direccions de les escoles bressol municipals, l’Escola Municipal de Música Pere Burés, l’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa, els casals diaris i el Centre Obert El Pinar. “Es tracta que l’administració, les famílies i els centres puguem parlar d’aquests objectius en el marc d’aquesta taula”.

En aquesta primera trobada, s’ha donat a conèixer l’organització del nou òrgan en grups de treball amb sessions mensuals o bimensuals. “Es faran convocatòries sectorials dels diferents grups de treball per tal d’abordar els diferents temes a tractar”, ha explicat el regidor d’Educació, Víctor García Correas.

A la sessió d’aquest dilluns també s’han desgranat els diversos objectius que es volen assolir:

  • Revisar els criteris i aplicació dels sistemes reguladors de la distribució d’alumnat a través de les preinscripcions, la matrícula viva i l’alumnat NESE.
  • Consensuar mecanismes per afavorir la igualtat d’oportunitats en l’àmbit de l’educació no lectiva (extraescolars) i la no segregació social en aquest àmbit.
  • Idear mesures per fomentar els projectes educatius de centre, a través de millores en les jornades de portes obertes i en la comunicació i visibilització del projecte educatiu de centre. 
  • Revisar o/i definir campanyes informatives i materials de sensibilització destinats a les famílies per afavorir una tria d’escola lliure de prejudicis.
  • Consolidar un quadre d’indicadors a nivell de municipi que permeti fer un seguiment del grau de segregació en l’educació formal i no formal del municipi.