Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mujeres Creativas del Vallès reivindica l’art femení a l’exposició “Energia en moviment” L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presidit la inauguració de la mostra, que es podrà veure a l’Espai Expositiu Antiga Estació fins al 24 de març https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Mujeres Creativas del Vallès reivindica l’art femení a l’exposició “Energia en moviment”

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha presidit la inauguració de la mostra, que es podrà veure a l’Espai Expositiu Antiga Estació fins al 24 de març

L’alcaldessa i els regidors, amb una nodrida representació de Mujeres Creativas del Vallès (foto: Localpres).
L’alcaldessa i els regidors, amb una nodrida representació de Mujeres Creativas del Vallès (foto: Localpres)

L’associació Mujeres Creativas del Vallès ha inaugurat aquest dimecres a l’Espai Expositiu Antiga Estació la mostra Energia en moviment, inclosa dins la programació organitzada per l’Ajuntament amb motiu del Dia Internacional de les Dones. L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez.

Energia en moviment reuneix més d’una trentena d’obres, majoritàriament pintures i dibuixos, realitzades per les sòcies de Mujeres Creativas del Vallès. Tot i que hi conflueixen estils, tècniques i temàtiques diferents, tots els treballs exposats tenen com a comú denominador l’energia que desprenen.

Durant l’acte d’inauguració, l’alcaldessa ha agraït a l’entitat Mujeres Creativas del Vallès el seu esforç per donar visibilitat a les dones artistes. Davant la proximitat del Dia Internacional de les Dones, que es commemora el 8 de març, Martínez ha apuntat que “al món que vivim la igualtat l’hem de reivindicar en tots els àmbits de la vida i és molt important el paper que Mujeres Creativas del Vallès fa a diari per reivindicar el paper de la dona en l’art”.

Una inauguració especial
L’acte d’aquest dimecres ha estat marcat pel relleu al capdavant de Mujeres Creativas del Vallès. Per motius personals, Núria de Espinosa cedeix la presidència de l’entitat a Montserrat Clemente, tancant així sis anys de gran dedicació al projecte. Molt emocionada, la presidenta sortint ha agraït a les prop de 70 integrants de l’associació tot l’afecte rebut durant aquest temps i les ha convidat a seguir lluitant per fer visible el seu art.

Mujeres Creativas del Vallès és una entitat oberta a totes aquelles dones creadores que tinguin necessitat de compartir i donar a conèixer el seu treball. El col·lectiu aplega des d’escriptores a pintores, passant per fotògrafes, escultores o artesanes.

Energia en moviment, amb la participació d’una vintena d’autores, és la darrera col·lectiva de l’associació. La mostra es podrà visitar gratuïtament fins al 24 de març a l’Espai Expositiu Antiga Estació.