Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mujeres Creativas del Vallès plasma en una exposició la diversitat de la vida La mostra col·lectiva “Vida!” s’ha inaugurat aquest dijous a l’Espai Expositiu Antiga Estació dins els actes del Dia Internacional de les Dones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Mujeres Creativas del Vallès plasma en una exposició la diversitat de la vida

La mostra col·lectiva “Vida!” s’ha inaugurat aquest dijous a l’Espai Expositiu Antiga Estació dins els actes del Dia Internacional de les Dones

Les sòcies de Mujeres Creatives del Vallès amb l’alcaldessa i les regidores Maria Mas i Marta García (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Les sòcies de Mujeres Creatives del Vallès amb l’alcaldessa i les regidores Maria Mas i Marta García (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’Asociación de Mujeres Creativas del Vallès ha inaugurat aquest dijous a l’Espai Expositiu Antiga Estació la mostra col·lectiva Vida!, inclosa dins la programació del Dia Internacional de les Dones. L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Maria Mas, i el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, entre d’altres membres del govern municipal.

Vida! reuneix una trentena d’obres realitzades per 27 sòcies de Mujeres Creativas del Vallès. Es tracta majoritàriament de pintures, tot i que també hi figuren collages, petites escultures i peces d’artesania en vidre. Amb les seves obres, les artistes han volgut donar testimoni de la diversitat de la vida i revelar la seva pròpia essència com a creadores. Montse Clemente, presidenta de Mujeres Creativas del Vallès, ha explicat que “és una mostra del que és la nostra associació: una associació que acull, que està formada per dones que expressen tantes coses diferents i tan importants mitjançant l’art [...], que comparteixen amb la ciutat aquesta energia vital”.

Abans d’inaugurar oficialment l’exposició, l’alcaldessa ha volgut reconèixer el gran poder de convocatòria de l’entitat, evidenciat en una sala absolutament plena. Martínez també ha agraït la constància de Mujeres Creativas del Vallès, i especialment de les seves successives presidentes, en l’organització d’aquest tipus de mostres, que “ens regalen el vostre art i que també ens permeten constatar l’evolució de les autores [...]. Moltes gràcies i molta sort”.

Vida! es podrà visitar gratuïtament a l’Espai Expositiu Antiga Estació fins al 30 de març. Com a complement a la mostra, Mujeres Creativas del Vallès ha programat el dia 15 a les 19 h un recital poètic a càrrec d’algunes sòcies i col·laboradores de l’entitat. La proposta comptarà amb la participació especial de la cantant i artista plàstica mexicana La Malinche, que hi estrenarà un dels seus nous temes.

L’Asociación de Mujeres Creativas del Vallès és una entitat oberta a totes aquelles dones creadores que tinguin necessitat de compartir i donar a conèixer el seu treball. Actualment aplega un centenar de sòcies entre escriptores, pintores, fotògrafes, escultores i artesanes. L’entitat es reuneix el segon dilluns de cada mes a l’Ateneu Municipal.