Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mor un dels tres gossos que integraven la Unitat Canina de la Policia Local de Rubí Danko, de la raça schnauzer gegant, treballava al cos policial fent tasques de detecció de substàncies estupefaents i explosives https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Mor un dels tres gossos que integraven la Unitat Canina de la Policia Local de Rubí

Danko, de la raça schnauzer gegant, treballava al cos policial fent tasques de detecció de substàncies estupefaents i explosives

Una de les moltes qualitats de Danko era el seu immillorable caràcter envers la canalla.
Una de les moltes qualitats de Danko era el seu immillorable caràcter envers la canalla

Un dels tres gossos components de la Unitat Canina de la Policia Local de Rubí, Danko, ha mort recentment. L’animal, que formava part del cos policial des del seu primer any de vida, era un referent en la seva especialitat a nivell estatal.

El gos policia ha mort als vuit anys d’edat, en no poder superar una patologia intestinal. Danko, de la raça schnauzer gegant, va ser ensinistrat des de ben petit per a la detecció de substàncies estupefaents i explosives, tasca en la qual ha destacat durant els seus anys de servei. Una altra de les seves qualitats era el seu immillorable caràcter envers la canalla, fet que demostrava en totes les exhibicions dutes a terme per la Unitat Canina. Nens i nenes de totes les edats se li apropaven després de cada actuació.

La Policia Local de Rubí està rebent missatges de suport de diferents unitats de tot l’Estat espanyol, ja que Danko era un referent en la seva especialitat.

La Unitat Canina del cos de seguretat municipal es va posar en marxa l’1 de març del 2006, integrada per un agent i el seu gos, Norkan, també desaparegut, que va ser ensinistrat tant per a la recerca i localització de substàncies estupefaents com per complir funcions de seguretat ciutadana.