Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de rubinencs donen la benvinguda als Reis Mags d’Orient Ses Majestats han protagonitzat una multitudinària cavalcada pels carrers de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Milers de rubinencs donen la benvinguda als Reis Mags d’Orient

Ses Majestats han protagonitzat una multitudinària cavalcada pels carrers de la ciutat

Els Reis a l'Escardívol (foto: Localpres).
Els Reis a l'Escardívol (foto: Localpres)

Un any més, els rubinencs han viscut intensament la visita dels Reis Mags d’Orient a la ciutat. Prop de 30.000 persones han volgut donar la benvinguda a Ses Majestats, ja fos a l'Escardívol, on es calcula que s'han aplegat al voltant de 10.500 assistents per presenciar l'arribada dels Reis, o al llarg de la posterior cavalcada pels principals carrers de Rubí.

Melcior, Gaspar i Baltasar han aparegut enmig d’un espectacle de llum i música, guiats per les paraules màgiques pronunciades pels infants rubinencs. Uns versos que els ha ensenyat el Mag Rubisenc, el vell alquimista que té el seu laboratori al Castell i que cada any s’encarrega de preparar la visita dels Reis Mags d’Orient.

Com és tradició, l’alcaldessa, Carme García, ha rebut Ses Majestats a l’Escardívol acompanyada d’aquest entranyable personatge i del seu ajudant Melquíades. La màxima autoritat municipal ha agraït als Reis la seva presència a la ciutat i els ha demanat per a tots els rubinencs salut, feina, unitat i esperança. 

L’alcaldessa també ha estat l’encarregada de lliurar a Ses Majestats les claus de la ciutat, necessàries per entrar a totes les llars rubinenques i poder-hi deixar els regals.

De la seva banda, el rei Melcior s'ha dirigit als infants de la ciutat convençut que s'han portat bé o que, si més no, ho han intentat. També els ha demanat que, abans d'anar a dormir, deixessin algun aliment per a Ses Majestats i els seus ajudants.

Seguint la línia d’anys anteriors, tot l’acte ha estat narrat en directe amb llenguatge de signes per tal de fer-lo accessible a les persones amb problemes d’audició.

Una cavalcada molt participativa
Un cop rebuts a l’Escardívol, els Reis han iniciat la tradicional cavalcada pels carrers de la ciutat acompanyats dels seus patges, el Mag Rubisenc i el Carter Reial, a banda de portadors de torxes, percussionistes i músics futuristes, entre d’altres. Un total de set carrosses han format part de la comitiva, que ha repartit quatre tones de caramels entre la ciutadania congregada. Un any més, tots els dolços eren sense gluten, és a dir, aptes per a celíacs, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament de Rubí a la campanya Cap nen celíac sense caramels, amb la qual l’Associació Celíacs de Catalunya pretén que tots els infants gaudeixin en igualtat de condicions d’una de les festes més màgiques de l’any.

La cavalcada ha partit del carrer Joaquim Blume i ha recorregut les principals vies de la ciutat durant prop de dues hores. L’itinerari ha finalitzat a la plaça del Doctor Guardiet, on Ses Majestats han realitzat la tradicional adoració al nen Jesús i s’han acomiadat dels rubinencs abans d’iniciar el repartiment de regals a totes les llars.

Més de 1.200 infants visiten el Mag Rubisenc
Durant els dies previs a l’arribada dels Reis Mags d’Orient, els infants de Rubí han tingut la possibilitat de visitar al Castell el campament del Mag Rubisenc. Entre divendres i diumenge, un total de 1.234 nens i nenes han passat pel laboratori del vell alquimista i li han lliurat les seves cartes per a Ses Majestats. Si es comptabilitzen els acompanyants, han estat més de 3.700 persones les que han passat aquests dies pel Castell on, a banda de visitar el laboratori del Mag Rubisenc, també es podia participar en un taller d’elaboració de fanalets i gaudir de l’animació del grup Xarop de Canya.

Després de la nit de Reis, les activitats preparades per l’Ajuntament i les entitats amb motiu d’aquestes festes continuen. Així, per exemple, dissabte 10 de gener i diumenge 11, hi haurà representacions d’Els dimoniets, la versió lliure i musical d’Els pastorets protagonitzada pels infants del Casal Popular. També es podrà visitar fins al 18 de gener l’exposició Diorames de Nadal, organitzada per l’Associació de Pessebristes de Rubí, a l’Espai Expositiu Aula Cultural.

D’altra banda, la pista de gel ubicada a la plaça de la Nova Estació restarà operativa fins al proper diumenge 11 de gener.

Imatges relacionades

La cavalcada ha acabat amb l'adoració al nen Jesús (foto: Localpres)
La cavalcada ha acabat amb l'adoració al nen Jesús (foto: Localpres)
Un enorme elefant ha participat a la rua (foto: Localpres)
Un enorme elefant ha participat a la rua (foto: Localpres)
El rei Gaspar (foto: Localpres)
El rei Gaspar (foto: Localpres)
Aires futuristes a la cavalcada (foto: Localpres)
Aires futuristes a la cavalcada (foto: Localpres)
Baltasar a la seva carrossa (foto: Localpres)
Baltasar a la seva carrossa (foto: Localpres)
L'alcaldessa els ha lliurat les claus de la ciutat (foto: Localpres)
L'alcaldessa els ha lliurat les claus de la ciutat (foto: Localpres)
El Mag Rubisenc ha guiat els Reis (foto: Localpres)
El Mag Rubisenc ha guiat els Reis (foto: Localpres)
Els Reis han arribat precedits d'un espectacle de llums (foto: Localpres)
Els Reis han arribat precedits d'un espectacle de llums (foto: Localpres)