Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de persones surten al carrer per viure la tradició dels Tres Tombs La 157a edició d’aquesta festa, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat, ha tingut com a banderer i cordonistes tres membres dels Diables de la Riera https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Milers de persones surten al carrer per viure la tradició dels Tres Tombs

La 157a edició d’aquesta festa, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat, ha tingut com a banderer i cordonistes tres membres dels Diables de la Riera

La rua dels Tres Tombs ha omplert de carros el centre de Rubí (foto: Localpres).
La rua dels Tres Tombs ha omplert de carros el centre de Rubí (foto: Localpres)

Milers de persones han presenciat aquest cap de setmana els actes de la festa de Sant Antoni Abat, que enguany celebrava la seva 157a edició. El moment més multitudinari ha estat un cop més la rua dels Tres Tombs, que ha aplegat entre 15.000 i 20.000 espectadors als carrers del centre de Rubí.

Els actes programats per la Societat Sant Antoni Abat es van iniciar divendres al vespre amb la tradicional eucaristia en honor del sant i van seguir dissabte al matí amb la plantada de la bandera al Casino per part del banderer d’aquesta edició, Jordi Cots, membre de la Colla de Diables de la Riera. Altres dos membres d’aquesta entitat, Jaume Comas i Jordi Bamala l’han acompanyat durant la festa com a cordonistes.

Dissabte a la tarda, va tenir lloc la baixada de bandera i la posterior cercavila fins a l’Ajuntament, on l’alcaldessa, Ana María Martínez, el regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i altres regidors del consistori van rebre els membres de la Societat Sant Antoni Abat. Es calcula que al voltant d’unes 450 persones van seguir aquests actes.

A la nit es va celebrar el tradicional ball de la Societat, amb l’actuació en directe de l’Orquestra Internacional Maravella. Un miler de persones van participar en aquesta trobada, que va tenir lloc al pavelló del Col·legi Regina Carmeli com a novetat.

Uns Tres Tombs molt participatius
La jornada de diumenge va començar ben d’hora amb l’esmorzar del traginer i l’esmorzar del soci, i va tenir el seu moment culminant en la rua dels Tres Tombs, que va comptar amb la participació de prop d’un centenar de carros i 250 genets. Entre 15.000 i 20.000 persones van presenciar aquest acte, en el marc del qual va tenir lloc la tradicional benedicció dels animals.

La festa es va tancar diumenge a la tarda amb una actuació per als socis de l’entitat organitzadora al pavelló del Col·legi Regina Carmeli.

El regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, ha fet una valoració molt positiva dels actes d'enguany, tot destacant-ne l'alta implicació ciutadania: "Els rubinencs i rubinenques han respost novament de forma massiva a la crida de Sant Antoni Abat, una festa de ciutat i molt participativa que sens dubte és un dels grans valors culturals de Rubí. Són ja 157 edicions compartint aquesta celebració amb l'entitat i esperem que en siguin moltes més".

Imatges relacionades

El ball de la Societat s'ha celebrat al pavelló del Regina Carmeli (foto: Localpres)
El ball de la Societat s'ha celebrat al pavelló del Regina Carmeli (foto: Localpres)
El mossèn ha beneït els animals (foto: Localpres)
El mossèn ha beneït els animals (foto: Localpres)
Durant la festa s'han beneït els animals (foto: Localpres)
Durant la festa s'han beneït els animals (foto: Localpres)
Els Diables de la Riera han estat els protagonistes de la festa d'enguany (foto: Localpres)
Els Diables de la Riera han estat els protagonistes de la festa d'enguany (foto: Localpres)
La rua dels Tres Tombs (foto: Localpres)
La rua dels Tres Tombs (foto: Localpres)
Recepció a l'Ajuntament (foto: Localpres)
Recepció a l'Ajuntament (foto: Localpres)