Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de persones participen als actes de celebració del Dia d’Andalusia a Rubí La commemoració ha tingut com a moments destacats l’ofrena floral al bust de Blas Infante i la jornada de convivència al parc de Ca n’Oriol https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Milers de persones participen als actes de celebració del Dia d’Andalusia a Rubí

La commemoració ha tingut com a moments destacats l’ofrena floral al bust de Blas Infante i la jornada de convivència al parc de Ca n’Oriol

L’alcaldessa, durant el seu discurs a la plaça d’Andalusia (foto: Localpres).
L’alcaldessa, durant el seu discurs a la plaça d’Andalusia (foto: Localpres)

Milers de rubinencs i rubinenques s’han bolcat un any més en els actes commemoratius del Dia d’Andalusia, organitzats per la Coordinadora de Entidades Culturales Andaluzas de Rubí (CECAR). Entitats, partits polítics i ciutadania a títol individual han participat durant tot el cap de setmana a les diverses activitats programades, que han tingut com un dels seus principals escenaris el parc de Ca n’Oriol.

La commemoració va arrencar divendres a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler amb la conferència inaugural Nuestra identidad como pueblo andaluz a càrrec de Tomás Gutiérrez, patró de la Fundació Blas Infante i membre del Centre d’Estudis Històrics d’Andalusia. La xerrada va comptar amb la presència del president de la CECAR, Manuel Martín, i de l’alcaldessa, Ana María Martínez, qui va aprofitar l’ocasió per fer valer l’origen andalús de molts ciutadans de Rubí, “una ciutat forjada a base de sumar sensibilitats, voluntats, colors i diversitat de matisos”.

L’endemà al matí, la commemoració va seguir a la plaça d’Andalusia amb l’ofrena floral al bust de Blas Infante. L’alcaldessa i representants de diversos grups municipals van  ser els encarregats d’encapçalar l’homenatge de l’Ajuntament a la figura del pare de la pàtria andalusa: “Rememoraré el seu desig de convivència, de llibertat, d’igualtat i de fraternitat. Vosaltres, els andalusos que heu arrelat a la nostra ciutat des de fa dècades, sou la millor expressió del seu llegat. Oberts sempre a treballar per la ciutat, il·lustres companys de viatge a mil batalles, demostreu dia a dia la vostra capacitat per honrar i defensar Rubí”, va pronunciar Martínez en el marc del seu discurs.

Després de l’acte més institucional de la commemoració, una cercavila va conduir la ciutadania fins al parc de Ca n’Oriol, on s’han desenvolupat la resta d’actes programats durant tot el cap de setmana. Una missa rociera, una paella popular, l’actuació de les entitats andaluses i un sopar de camp han estat les propostes programades dissabte, mentre que diumenge ha tingut lloc la tradicional jornada de convivència amb activitats per a tota la família.

Imatges relacionades

Jornada de convivència (foto: Localpres)
Jornada de convivència (foto: Localpres)
Paella popular a Ca n'Oriol (foto: Localpres)
Paella popular a Ca n'Oriol (foto: Localpres)
Ofrena floral (foto: Localpres)
Ofrena floral (foto: Localpres)