Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Síndica, Milagros Calleja, ha participat a la fira Municipàlia La Síndica de Greuges de Rubí ha pres part en aquest debat que ha reunit municipis, Síndics i Síndiques locals i ha girat sobre democràcia municipal, participació, ètica i bon govern local https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Síndica, Milagros Calleja, ha participat a la fira Municipàlia

La Síndica de Greuges de Rubí ha pres part en aquest debat que ha reunit municipis, Síndics i Síndiques locals i ha girat sobre democràcia municipal, participació, ètica i bon govern local

Moment de la trobada (Foto:  Fòrum de Síndics‏ @ForumSDCat).
Moment de la trobada (Foto: Fòrum de Síndics‏ @ForumSDCat)

La Síndica de Greuges de Rubí, Milagros Calleja, ha participat a la Fira Municipàlia, que va tenir lloc la setmana passada a Lleida. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) juntament amb el Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya que ha debatut sobre diversos temes que tenen a veure amb l’àmbit municipal.

La jornada ha servit per reclamar a l’Estat Espanyol l’aprovació de la Carta Europea d’Autonomia Local (CEAL). Es tracta d’una figura que, segons els Síndics i Síndiques, pot ajudar a la millora dels sistemes de participació ciutadana, transparència i bon govern. A la taula de debat, també s’ha tractat qüestions com la necessitat de reformes normatives i institucionals, l’assumpció de codis de conducta amb la vista posada en la millora de la democràcia municipal.

La cita ha tingut lloc a Lleida i està adreçada a càrrecs electes locals així com a síndics i síndiques locals. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat l’encarregat d’inaugurar les sessions a les que hi ha participat el president de l’FMC, Xavier Amor, i l’alcalde de Pineda de Mar i president del Fòrum de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores Locals de Catalunya, Joan Barrera.