Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de cent professionals reflexionen sobre la industria 4.0 en la primera edició del 'Rubindústria' Siemens, ABB Robótica i Applus IDIADA són algunes de les empreses que han compartit la seva experiència en la gestió de la quarta revolució industrial que incorpora la tecnologia en els processos productius https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de cent professionals reflexionen sobre la industria 4.0 en la primera edició del 'Rubindústria'

Siemens, ABB Robótica i Applus IDIADA són algunes de les empreses que han compartit la seva experiència en la gestió de la quarta revolució industrial que incorpora la tecnologia en els processos productius

La primera edició del Rubindústria ha omplert la sala Fòrum de la Masia de Can Serra (foto: Localpres).
La primera edició del Rubindústria ha omplert la sala Fòrum de la Masia de Can Serra (foto: Localpres)

El Rubindústria és un espai de debat i reflexió especialitzat en el sector industrial que s'ha incorporat al calendari de jornades professionals que organitza l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) de l'Ajuntament de Rubí amb el suport de CECOT Rubí, l'Associació d'Empreses d'Informàtica i tecnologies de la Comunicació de Catalunya (ASEITEC) i el Col·legi d'Enginyers Graduats i enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.

"A Rubí som indústria i això és el que volem continuar sent", ha dit l'alcaldessa, Ana María Martínez, en el seu parlament per obrir la jornada. La màxima edil rubinenca ha exposat que la industria 4.0 és "la quarta revolució industrial i està modificant el paradigma tecnològic, els processos productius, la gestió dels recursos humans ... Ho està canviant tot. I és el nostre deure com a administració acompanyar la nostra indústria en en tot el que calgui, per exemple, amb fòrums de debat i reflexió com aquest Rubindústria".

Pedro Gómez, president d'ASEITEC creu que la tecnologia fa que la indústria "estigui començant una nova revolució". "La tecnologia és ara més humana que mai, la portem sempre a sobre. Aquesta jornada posa de manifest com la tecnologia ens pot fer més competitius i recuperar així indústria que en el seu moment es va perdre", apunta Gómez.

Des de CECOT Rubí, el seu president, Manuel Jiménez ha reflexionat sobre l'expectació que ha aixecat la jornada que demostra que “hi ha interès, però també preocupació”. El també president de BBraun ha descrit com un “repte enorme” que les persones treballin de manera eficient fent servir més el coneixement, però alhora ha emplaçat a l’empresariat ser responsables: “Quan s'automatitzen processos hi ha feina que abans feien les persones que ara fan les màquines i això implica una alta responsabilitat social per buscar solucions. L'empresariat ha de ser molt responsable per evitar que ser més competitius a través de la tecnologia vulgui dir fer un ERO".

Durant les ponències, el primer bloc de la jornada s’ha dedicat a la digitalització de l’empresa industrial. Fernando Pérez Neira, Manager d’automatització de l’empresa SIEMENS ha parlat del camí cap a la producció massiva de productes personalitzats. El segon bloc ha plantejat cinc experiències tecnològiques de la Indústria 4.0. Josep Baucells director general de TRISKEL TELECOM ha dedicat la seva ponència als sistemes Ciberfísics i Internet de les Coses;  Josep Rius de  NEXIONA (M2M CLOUD FACTORY SL) al Big Data i Internet de les Coses; Ricardo Satué, product manager de mobilitat i vehicles lleugers de l’Àrea d’Innovació d’Applus IDIADA ha explicat la seva proposta d’innovació en fabricació additiva 3D; Jordi Ribatallada, responsable de negoci de noves aplicacions d’ABB Robótica, ha posat sobre la taula la robòtica col·laborativa com a element transformador de la indústria i Xavier Riba, director territorial de Catalunya d’INNOVAE ha ofert una xerrada sobre l’aplicació de les últimes tecnologies de realitat augmentada i virtual.

El tercer i últim bloc de la jornada ha tractat els recursos humans 4.0, amb Carlos Grau, partner de tecnologia i innovació del grup KONSAK; i el paper de les administracions amb Daniel Marco director del projecte SmartCAT a la Generalitat de Catalunya que ha parlat del pla d’accions del govern per impulsar la indústria 4.0

El Rubindústria ha omplert la sala Fòrum de la Masia de Can Serra i s'ha pogut seguir a temps real al web Rubiempresa.net a través d'un servei de vídeo streaming.

Imatges relacionades

Fernando Pérez Neira de SIEMENS (foto: Localpres)
Fernando Pérez Neira de SIEMENS (foto: Localpres)
Rubindústria: la Indústria 4.0 (foto: Localpres)
Rubindústria: la Indústria 4.0 (foto: Localpres)