Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 500 alumnes de secundària es consciencien sobre els riscos que comporten les drogues El Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest dimecres i dijous noves representacions de l’obra “No em ratllis!!!” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 500 alumnes de secundària es consciencien sobre els riscos que comporten les drogues

El Teatre Municipal La Sala ha acollit aquest dimecres i dijous noves representacions de l’obra “No em ratllis!!!”

Representació d’aquest dijous (foto: Localpres).
Representació d’aquest dijous (foto: Localpres)

El Servei Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí ha programat entre aquest dimecres i dijous al Teatre Municipal La Sala quatre sessions de l’obra teatral No em ratllis!!!, que té com objectiu fer reflexionar els joves sobre el consum de drogues i les conseqüències que se’n deriven. L’espectacle, a càrrec de la companyia Teatracció, ha comptat amb l’assistència de 534 alumnes de 3r d’ESO dels centres Duc de Montblanc, J. V. Foix, Balmes, La Serreta, L’Estatut, Regina Carmeli i Torrent dels Alous.

No em ratllis!!! aborda el consum de diverses drogues, així com les conductes de risc associades ─conducció i accidents de trànsit, relacions sexuals sense protecció, mal caràcter, etc.─. L’activitat va a càrrec de tres actors i es divideix en dues parts: un espectacle teatral en què es plasmen les vivències, els pensaments i els records de tres joves que estan decidint què fer en el seu temps lliure; i un debat posterior en què el públic és convidat a participar. A la finalització de l’obra, a més, tant els educadors com els alumnes reben material didàctic amb recursos per reflexionar sobre el consum de drogues.

Fa anys que l’obra No em ratllis!!! es representa a Rubí en el marc del Programa de prevenció de les addiccions del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament. Per tal de garantir la màxima qualitat i eficàcia del muntatge, els seus continguts es revisen periòdicament i els actors que hi participen reben regularment una formació específica a càrrec d’especialistes de l’entitat ABD – Energy Control i de la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut.