Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 3.000 persones passen pel Celler per gaudir de la Fira del vi de Rubí Els productors representats a la mostra han servit prop de 3.500 copes de vi durant el cap de setmana https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/mes-de-3-000-persones-passen-pel-celler-per-gaudir-de-la-fira-del-vi-de-rubi/@@images/image/preview

Més de 3.000 persones passen pel Celler per gaudir de la Fira del vi de Rubí

Els productors representats a la mostra han servit prop de 3.500 copes de vi durant el cap de setmana

Ambient a la Fira del vi de Rubí (foto: Localpres).
Ambient a la Fira del vi de Rubí (foto: Localpres)

Més de 3.000 persones han visitat la Fira del vi de Rubí, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al Celler. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de Vadevi.cat, Bodegues Rosàs, Wineissocial i el Mercat Municipal, ha permès als assistents tastar les millors referències de tot Catalunya, ja que s’hi han donat cita nou cellers guardonats als Premis Vinari 2014, a banda del productor local Bodegues Rosàs.

Els estands presents a la mostra han servit al voltant de 3.500 consumicions i s’han venut unes 1.200 copes. Pel que fa als tasts guiats, han tingut una mitjana de 25 participants, a excepció del conduït per Ferran Centelles, exsumiller d’elBulli i actualment al club de vins Wineissocial, que s’ha omplert amb 35 persones. La resta de sessions han anat a càrrec de Bodegues Rosàs, que ha ofert un tast centrat en el vermut i la ratafia; i de Vadevi.cat, que ha dirigit dues sessions amb alguns dels vins guardonats als Premis Vinari.

Com ja va passar l’any passat durant les jornades d’inauguració de la rehabilitació del Celler, l’oferta vinícola s’ha acompanyat amb les tapes gastronòmiques elaborades pel Mercat Municipal. També hi ha hagut diverses activitats lúdiques, com ara els concerts de Username & The Passwords, La Sidral Brass Band, The Killing Hits i Muddy Wine Wax and Boogie Quintet, i tot un seguit de jocs infantils relacionats amb la temàtica del vi.

El regidor d’Identitat i Projecció Exterior, Jaume Buscallà, ha manifestat la seva satisfacció per la bona acceptació de la fira: “És fantàstic veure com cada vegada que proposes activitats al carrer la ciutat respon [...]. La remodelació del Celler ha representat el retrobament de la ciutat amb el món del vi; aquesta joia modernista va ser el centre econòmic principal de la ciutat durant molt de temps”.

De la seva banda, el director de Vadevi.cat i dels Premis Vinari, Joan Nebot, ha posat l’accent en l’interès de la fira des del punt de vista enològic: “Hi podem tastar els millors vins de Catalunya; són vins molt bons, s’ha fet una tria molt interessant”.

Col·laboració amb Vilafranca del Penedès
La Fira del vi de Rubí ha comptat enguany amb la presència de Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica de Vilafranca del Penedès, municipi amb el qual es vol establir una relació de col·laboració al voltant del món vinícola. “Estem mirant de tirar endavant una col·laboració per tal que Vilafranca, com a ciutat amb una denominació d’origen important, amb la força de la marca Penedès, pugui usar el Celler, un espai de referència vitivinícola del Vallès”, ha explicat Buscallà.

Montfort considera que “la relació entre Rubí i Vilafranca pot donar moltes possibilitats de futur. Mirarem si podem traslladar alguna activitat a Rubí perquè l’objectiu sempre és potenciar l’enoturisme. Segur que farem coses plegats”. El regidor vilafranquí ha aprofitat per elogiar tant l’espai del Celler com la Fira del vi: “És una idea molt bona”.

Imatges relacionades

Tast a càrrec de Bodegues Rosàs (foto: Localpres)
Tast a càrrec de Bodegues Rosàs (foto: Localpres)
A la fira s'han pogut tastar els millors vins de Catalunya (foto: Localpres)
A la fira s'han pogut tastar els millors vins de Catalunya (foto: Localpres)