Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 200 inscrits al 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic La cita organitzada per l’Ajuntament tindrà lloc aquest divendres 10 d’octubre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Més de 200 inscrits al 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic

La cita organitzada per l’Ajuntament tindrà lloc aquest divendres 10 d’octubre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler

Roda de premsa de presentació del congrés (foto: Localpres).
Roda de premsa de presentació del congrés (foto: Localpres)

Una quinzena d’experts de renom nacional i internacional es donaran cita el proper divendres 10 d’octubre al 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic, organitzat per l’Ajuntament de Rubí. La cita, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, compta ja amb més de 200 persones inscrites.

El 1r Congrés nacional Rubí Brilla, obert a tots els públics, vol ser un punt de trobada d’experts en la matèria i donar a conèixer diferents experiències d’èxit sobre eficiència energètica i energies renovables desenvolupades a nivell local. L’esdeveniment s’iniciarà a les 9 h amb la benvinguda de l’alcaldessa, Carme García, que donarà pas a una primera conferència sobre la situació i problemàtica actual energètica a Europa i Espanya a càrrec de Javier García Breva, expert en polítiques energètiques i president d'N2E, i de Jorge Morales de Labra, director general de GeoAtlanter i membre de la Plataforma per un nou model energètic i de la Patronal fotovoltaica. A continuació s'exposaran diferents casos d'èxit en l'àmbit de la indústria, l'administració pública, el comerç i el sector residencial. Ja al migdia tindran lloc les sessions de treball en blocs temàtics (workshops) i, a l’hora de dinar, es projectarà el documental Oligopoly 2. El imperio eléctrico contra todos, que retrata el funcionament del mercat energètic a Espanya.

El congrés seguirà amb una taula rodona que reunirà tots els experts convidats a la jornada, entre els quals es compten Juantxo López de Uralde, fundador del projecte d’ecologia política EQUO; Piet Holtrop, advocat especialista en energies renovables; Pascal Hardy, gerent d’INEX i membre de l’Institut de l’Economie Circulaire; i Emili Rousaud, director general de Factorenergia.

La cita es tancarà amb un lliurament de diplomes i plaques a les escoles públiques de Rubí que participen al projecte d’estalvi energètic 50/50; i amb un seguit d'activitats a l'aire lliure, que inclouran trajectes en cotxe elèctric i un taller infantil en què s'ensenyarà a construir enginys solars.

A la roda de premsa de presentació del congrés, l’alcaldessa, Carme García, ha explicat que la cita d’aquest divendres “és una oportunitat perquè el model Rubí Brilla es pugui estendre a altres ciutats; des del món local es poden canviar moltes coses”. La primera edil ha animat la ciutadania a participar a la cita per conèixer l’experiència d’èxit del municipi però també per gaudir dels experts convidats: “És una oportunitat difícil de trobar a Rubí”.

Marta Morera, tècnica del projecte Rubí Brilla, també ha encoratjat els rubinencs i rubinenques a prendre part del congrés tot destacant l’interès del tema: “El canvi de model energètic és una necessitat per al conjunt de la societat [...] Però encara falta que la informació arribi a les parts implicades, per això no veuen la necessitat de fer aquest camí”.

De la seva banda, Joan Martínez, sotsdirector de Relacions amb les Empreses de l’EUETIB-UPC, ha elogiat la feina realitzada pel municipi en el marc del projecte Rubí Brilla: “Aquesta és una de les coses que no es troben en altres llocs”. Per a Martínez, el món local ha de ser protagonista del canvi de model energètic: “L’Ajuntament de Rubí ha sabut entendre això i donar suport a la proposta d’uns tècnics molt preparats. Els altres grups polítics també hi han donat suport. És un projecte de ciutat”.

Inscripcions gratuïtes
El 1r Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic està obert a tots els públics i, per assistir-hi, només cal formalitzar la inscripció de forma gratuïta a través de la pàgina www.rubi.cat/rubibrilla/congres. En aquest mateix apartat del web municipal també es pot consultar el programa íntegre de la jornada.

Les persones que no puguin assistir-hi de forma presencial tindran ocasió de seguir totes les ponències en directe a través d’un servei d’streaming que serà accessible a través del web del congrés.

Imatges relacionades

Roda de premsa de presentació del congrés (foto: Localpres)
Roda de premsa de presentació del congrés (foto: Localpres)