Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LOS40 Primavera Pop torna a l’Escardívol amb més d’una vintena d’artistes de gran èxit comercial El festival ha recuperat l’escenari habitual, després que l’any passat se celebrés a l’amfiteatre del parc del Castell a causa de la pandèmia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

LOS40 Primavera Pop torna a l’Escardívol amb més d’una vintena d’artistes de gran èxit comercial

El festival ha recuperat l’escenari habitual, després que l’any passat se celebrés a l’amfiteatre del parc del Castell a causa de la pandèmia

L’Escardívol, a punt per gaudir del festival (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’Escardívol, a punt per gaudir del festival (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Al voltant de 20.000 persones han passat aquest dissabte per l’Escardívol per gaudir d’una nova edició de LOS40 Primavera Pop. El festival, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i l’emissora musical LOS40, ha reunit a l’escenari més d'una vintena d'artistes tant nacionals com internacionals.

Després que l'any passat, amb motiu de la pandèmia, el festival s'hagués de celebrar de forma excepcional a l'amfiteatre del parc del Castell, aquesta edició ha recuperat l'escenari habitual de l'Escardívol i, conseqüentment, l’accés gratuït que l’ha caracteritzat des del 2017.

Gent de totes les edats, però especialment persones joves, han seguit amb entusiasme les més de cinc hores d’espectacle. Després d’una primera part animada pels DJ de l’emissora musical, l’escenari de LOS40 Primavera Pop ha acollit les actuacions de més d’una vintena d’artistes de gran èxit comercial: Álvaro de Luna, Lemot, Leo Rizzi, Lérica, Agoney, Ainoa Buitrago, Sara Roy, Walls, Júlia Blum, Miki Núñez, Mau i Ricky, Samantha, Bombai i David Otero, Marlon, Suu, DVICIO, Bounce Twice, Thiago PZK, The Tyets, Nil Moliner, Ana Mena, Justin Quiles i Lost Frequencies. Marc Seguí també havia confirmat la seva presència a Rubí, però no ha pogut actuar per motius mèdics.

Per cinquè any, Rubí ha estat la seu catalana del festival LOS40 Primavera Pop, que també se celebrava a Madrid el dia anterior. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha destacat la importància d’aquest concert per Rubí: "Estem recuperant la normalitat, si m’ho permeteu dir així i amb tota la prudència possible, d’un festival que és important per la ciutat. Necessitàvem poder recuperar el festival amb entrada lliure segurament més gran del país en aquest moment i que fa que tinguem l’Escardívol ple de gom a gom". Martínez també s’ha referit al guany que suposa la celebració d’aquesta esdeveniment a Rubí: "La ciutat està plena de gent que ha vingut al festival i que, prèviament, també ha passejat pels carrers. I això és important per la cuitat, perquè d’aquesta afluència de gent també se n’han beneficiat la restauració, els comerços...". 

L’Ajuntament de Rubí ha tornat a instal·lar un punt de sensibilització, prevenció i atenció en cas d’agressions masclistes durant el concert, situat en una carpa davant de l’edifici de l’Escardívol.

D’altra banda, s’ha instal·lat una plataforma degudament equipada amb rampes i baranes perquè les persones amb mobilitat reduïda tinguessin una bona visió de l’espectacle, a banda de reservar espais d’estacionament al passeig de la Riera per a aquest col·lectiu.

 

LOS40 Primavera Pop amb Ucraïna

L’emissora musical s’ha mobilitzat davant la greu situació que ha generat la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i ha utilitzat el festival com a plataforma per presentar una iniciativa creada per recollir fons i ajudar als milions de persones afectades. Aquesta campanya solidària ha estat impulsada en col·laboració amb Acnur, Unicef, Creu Roja i el Comitè d’Emergència.

El regidor de Dinamització cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha explicat que "des de l’Ajuntament ens hem prestat a col·laborar amb aquesta iniciativa a través de la campanya Gràcies Rubí".

El festival s’ha retransmès per streaming a través de la web de LOS40 i del compte de Youtube de l’emissora.

 

  Consulta la galeria d'imatges de LOS40 Primavera Pop 2022

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

L'alcaldessa i el regidor de Dinamització cultural, atenent els mitjans de comunicació (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
L'alcaldessa i el regidor de Dinamització cultural, atenent els mitjans de comunicació (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)